2.8 C
Jajce
Petak, 3 veljače, 2023
BiH

Seđad Muhić: Svi bošnjački autoriteti misle da Bošnjaci ne trebaju birati predstavnike Hrvatima

Portparol Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) Seđad Muhić, oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu, gdje je poručio da svi bošnjački autoriteti misle da Bošnjaci ne trebaju birati predstavnika Hrvatima.

Fahrudin Radončić u “Večernjem listu” samo je ponovio ono što već duže od decenije govore svi bošnjački autoriteti – da jedan narod (Bošnjaci) ne treba birati predstavnike drugom narodu (Hrvati).

– Da nije uredu da Bošnjaci biraju člana Predsjedništva iz reda Hrvata, još 2010., kada je SDP izmislio Komšića, govorio je Haris Silajdžić. To isto su kazali i Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, Elmedin Konaković, pa i naš duhovni lider, uvaženi reis dr. Husein ef. Kavazović. Posebna priča na koji način to regulirati kroz zakonodavstvo. Bilo kakva priča o trećem entitetu, izbornoj jedinici, dvije liste u FBiH… nije dobrodošla i neće dobiti podršku nijednog Bošnjaka.

Kaže da ova tvrdnja svih bošnjačkih autoriteta, “izaziva histeriju kod par komunističko-ljevičarskih tipova, okupljenih oko Željka Komšića, koji su svjesni da u slučaju bilo kakvog dogovora i napretka BiH, ostaju bez parlamentarnih privilegija i 5,6,7 hiljada maraka visokih plaća u kojima trenutno uživaju.”

-Tu histeriju ne mogu sakriti, pa podvalama o nečijoj tobožnjoj izdaji i svjesnim lažima o trenutno nemogućoj građanskoj BiH, pravdaju svoju gotovo urođenu želju za mandatima, privilegijama i visokim plaćama. Svako normalan, svaki od nas koji su branili BiH od agresije i čiji su očevi dali mladost, živote ili dijelove tijela za nezavisnu BiH, želi da živi u građanskoj BiH i po principu: jedan čovjek – jedan glas.

Postavio je pitanje da li je to realno i moguće.

– U trenutnim domaćim političkim i međunarodnim okolnostima i odnosima, to je apsolutno nemoguće. To vrlo dobro znaju i Željkovi begići i đonlagići, koji lažnom i utopijskom pričom o građanskoj BiH već vode kampanju za izbore i pokušavaju pridobiti glasove lakovjernih Bošnjaka. Kada se Komšić i njegovi begići i đonlagići za građansku BiH budu borili i izborili u Šipovu, Bijeljini, Zvorniku, Širokom Brijegu, Posušju… prvi ću im doživotno dati glas.

Kaže da pričom o građanskoj BiH samo u Sarajevu i dijelovima države gdje dominantno žive Bošnjaci, “Željkove begiće i đonlagiće doživljavamo samo jeftinim populistima i manipulatorima koji vrlo proračunato zloupotrebljavaju patriotska osjećanja Bošnjaka.”

The post Seđad Muhić: Svi bošnjački autoriteti misle da Bošnjaci ne trebaju birati predstavnike Hrvatima appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Mirovni aktivisti obilježili mjesta stradanja u Brčkom

Jajce Online

Jedna osoba povrijeđena: Umalo pokosio radnika, pa udario u drugi automobil

Jajce Online

Izetbegović: Prvi put u historiji KCUS-a urađena je nesrodna transplantacija bubrega

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!