2.1 C
Jajce
Nedjelja, 24 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Sedam uhapšenih zbog računarske prevare branit će se sa slobode

Sedam osoba koje je Federalna uprava policije prije tri dana uhapsila zbog sumnje na računarske prevare branit će se sa slobode. Odluka je to Općinskog suda u Širokom Brijegu.

Tu informaciju prenio nam je Kenan Ibrahimpašić, advokat Mahira Šabanovića iz Sarajeva, jednog od privedenih.

Ove osobe sumnjiče se da su određenim metodama preuzimali mobilno bankarstvo oštećenih osoba, nakon čega su novac prebacivali na unaprijed pripremljene račune.

Policijski službenici FUP-a akciju hapšenja proveli su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona te policijom u Republici Srpskoj, Kantonu Sarajevo i Unsko-sanskom kantonu, a provedena je na području oba entiteta.

“Jučer je održano ročište, a prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora, kako prema mom branjeniku, tako i prema ostalim, je odbijen kao neosnovan, te su oni pušteni na slobodu”, kazao nam je Ibrahimpašić.

Kako nam je kazao, većina osumnjićenih u ovome predmetu je iz Sarajeva, osim jedne osobe iz Istočnog Sarajeva i jedna iz Krajine.

Kako je kaže, njegovom branjeniku na teret se stavlja novčani iznos od 800 KM, a Ibrahimpašić tvrdi da je bio žrtva i oštećena strana. U kompletnom slučaju, pominje se šteta od 24.800 KM.

 

 

(Klix)

The post Sedam uhapšenih zbog računarske prevare branit će se sa slobode appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Marinović o Mešanoviću: I danas je imao tu čistu situaciju, vidi se tačno gubitak samopouzdanja

Jajce Online

U Mostaru zaražena tri ljekara i tri medicinske sestre

Jajce Online

Države u regiji šalju vojsku na granice, što je s BiH?

Jajce Online