Connect with us

BiH

Šeranić: Epidemiološke mjere se moraju poštovati

Avatar

Published

on

Dvije njegovateljice Doma umirovljenika u Banja Luci među novih 26 zaraženih u RS

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je na Evropskom samitu u Salzburgu da postoji još mnogo nepoznanica o virusu korona, te da i dalje neophodan oprez i poštovanje epidemioloških mjera.

Šeranić je istakao da je u pandemiji virusa korona izuzetno važna komunikacija sa građanima, jer su oni ti koji su morali da razumiju epidemiološke mjere i da ih sprovode.

“Epidemiološko prilagođavanje je izuzetno važno i kako će ljudi razumjeti poruke. Osjećaj nesigurnosti i straha su očekivana reakcija na pandemiju, a informacijama koje dajemo mi pokušavamo da ljudima objasnimo naučne činjenice i da na osnovu toga oni svojim ponašanjem zaštite svoje zdravlje”, rekao je Šeranić učestvujući na panelu “Medicinska istraživanja i pandemija”.

Kada je u pitanju međunarodna koordinacija, Šeranić je rekao da je zadatak institucija i zdravstvene struke bio da prijedloge Svjetske zdravstvene organizacije pretvori u preporuke i mjere, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

“Te informacije su nam potrebne da vidimo sa kakvim se problemima suočavamo i vrlo je važno prenijeti ljudima adekvatne, stručne i naučno utemeljene činjenice. Mi to u Republici Srpskoj radimo, naročito očekujući sezonu gripa, gdje moramo ljudima prenijeti poruke kako bi trebali da se ponašamo u narednim mjesecima”, rekao je Šeranić.

bhrt.ba

Objava Šeranić: Epidemiološke mjere se moraju poštovati pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement