Klik Jajce
BiH Jajce Online

SFF dolazi u Jajce, počinje svjetskom premijerom filma “Deset u pola” Danisa Tanovića

I ove godine Sarajevo Film Festival (SFF) dolazi u Mostar, a festival u gradu na Neretvi počinje svjetskom premijerom filma “Deset u pola” Danisa Tanovića, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Ljetnom kinu Cineplexx Plaza Mostar, ispred Tržnog centra Plaza, Mostarci i njihovi gosti i ove godine će od 13. do 20. augusta imati priliku uživati u najboljim filmovima 27. Sarajevo Film Festivala.

Festival i u Mostaru počinje svjetskom premijerom filma “Deset u pola” Danisa Tanovića.

U glavnim ulogama su Branko Đurić i Izudin Bajrović, mladi glumci sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković, a glume i Anja Matković, Goran Navojec, Nermin Tulić, Mediha Musliović, Davor Domazet, Almir Palata Prle, Faketa Salihbegović Avdagić, Semir Krivić, Ermin Sijamija, Boris Ler, Sanin Milavić, Mirvad Kurić, Miroljub Mijatović, Armis Mašić.

Projekcije u Ljetnom kinu Cineplexx Plaza Mostar su svaku večer u 21.30 sati.

Ovo je druga godina kako se projekcije Sarajevo Film Festivala održavaju i u Mostaru. Datumi održavanja su isti, od 13. do 20. augusta.

Uz projekcije filmova, planiran je i popratni program u jedinom Ljetnom kinu Mostara.

Nakon Mostara, Sarajevo Film Festival putuje i u Jajce. Na Tvrđavi Jajce od 25. do 28. augusta bit će prikazan izbor filmova sa ovogodišnjeg festivala, a u Muzeju AVNOJ-a će biti projekcije filmova za djecu.

Sarajevo Film Festival bit će održan od 13. do 20. augusta ove godine.

 

 

(Agencije)

The post SFF dolazi u Jajce, počinje svjetskom premijerom filma “Deset u pola” Danisa Tanovića appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Pobjedom protiv Bjelorusa do boljeg “šešira“ u žrijebu grupa za EP

Jajce Online

Obustavljen saobraćaj u tunelima Vinac i Jasen

Jajce Online

Cvijanović: Bit će to dobar sastav Vijeća ministara

Jajce Online