4.5 C
Jajce
Četvrtak, 22 veljače, 2024
BiH

Sharon Stone priznala da je zadržala bijelu haljinu iz filma “Sirove strasti”

Sharon Stone govorila je za magazin InStyle o svojoj ulozi u filmu “Sirove strasti” te otkrila kako je zadržala bijelu haljinu iz “ozloglašene” scene ispitivanja, kao i ostatak kostima iz filma kao naknadu jer je bila plaćena puno manje od Michaela Douglasa.

Stone je zaslužna za jedan od najskandaloznijih trenutaka kada se radi o filmskim kostimima, a 63-godišnja glumica otkrila je kako je sama odabrala kultnu malu bijelu haljinu za svoju “ozloglašenu” scenu prekriženih nogu u filmu “Sirove strasti” iz 1992. godine.

“Kostimografkinja, Ellen Mirojnick, odvela me je u Rodeo Drive i rekla: ‘Možete odabrati bilo koju stvar koju želite za svoj lik’”, otkrila je za InStyle.

Stone je krenula pravo do Hermesa i odabrala kašmir krem boje za svoj ekranski alter ego, Catherine Tramell. Međutim, kada je došlo do velikog niza ispitivanja, Stone je zamolila reditelja Paula Verhoevena za pomoć.

“U šali je rekao: ‘Nije me briga da li nosiš dolčevitu i kosu pokupljenu u punđu’. Pa sam rekla: ‘Dobro, jer sam to i mislila’”, prisjetila se zvijezda.

Kazala je da su se odlučili za potpuno bijelo izdanje, a da joj je Mirojnick dizajnirala haljinu tako da može sjediti kao muškarac ako ga ispituju.

“To mi je dalo mogućnost da pomjeram ruke i noge, zauzimam prostor i vršim kontrolu nad prostorijom punom muškaraca”, kazala je.

Iako su Stone i Mirojnick zajedno dizajnirale haljinu, glumica nije mislila da će odjevna kombinacija privući pažnju, međutim scena u kojoj je nosila je dobila status kultne. Glumica je ispričala i kako je od nje zatraženo da skine donji veš za snimanje.

Ipak, kazala je da se pomirila s tim trenutkom u historiji pop kulture, pa je čak i zadržala haljinu, kao i sve kostime iz filma.

“U ugovor sam stavila da mogu zadržati odjeću. Ljudi su mislili da sam luda, ali istina je da nisam bila mnogo plaćena u poređenju s mojim muškim kolegom. Zaradila sam 500.000 dolara, a Michael je zaradio 14 miliona dolara. Tako da je čuvanje mojih kostima bila zaista pametna stvar”, objasnila je.

 

 

(Klix)

The post Sharon Stone priznala da je zadržala bijelu haljinu iz filma “Sirove strasti” appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Chelsea se osvetio Leicesteru za poraz u finalu FA Kupa, iznenađujući poraz Manchester Cityja

Jajce Online

Vremenska prognoza za kraj septembra i početak oktobra

Jajce Online

Toplotni talas u naredna tri dana, temperatura do 40 stepeni

Jajce Online