Connect with us

BiH

Sifet Podžić i njegovi zamjenici preuzeli funkcije u Ministarstvu odbr…

Avatar

Published

on

Sifet Podžić i njegovi zamjenici preuzeli funkcije u Ministarstvu odbr...

Novoimenovani ministar odbrane BiH Sifet Podžić preuzeo je 30. decembra 2019. godine dužnost od dosadašnje ministrice odbrane Marine Pendeš. Dužnost su preuzeli i zamjenici ministra odbrane Mijo Krešić i Mirko Okolić.

Novoimenovani ministar odbrane BiH Sifet Podžić preuzeo je 30. decembra 2019. godine dužnost od dosadašnje ministrice odbrane Marine Pendeš. Dužnost su preuzeli i zamjenici ministra odbrane Mijo Krešić i Mirko Okolić.

Podžić se zahvalio dosadašnjoj ministrici odbrane Marini Pendeš na uspješnom provođenju zakonom propisanih aktivnosti Ministarstva odbrane i misije Oružanih snaga BiH tokom trajanja njenog mandata, saopćenoe je iz Ministarstva odbrane.

Istakao je kako je imao “odličnu saradnju sa dosadašnjom ministricom Pendeš, još od perioda osnivanja Oružanih snaga BiH”, te da su “njeni rezultati iznimno veliki i važni za resor odbrane”.

“Nastojat ćemo da zadržimo tekovine onoga što je ministrica Marina Pendeš stvorila u prethodnih 16 godina”, zaključio je ministar Podžić na kraju svoga obraćanja.

Dosadašnja ministrica Marina Pendeš je zahvalila svima na korektnoj saradnji koja je trajala skoro 16 godina, te izrazila želje da se uspješno nastavi sa započetim projektima, uz želju da se postignu još bolju rezultati.

Prigodnim riječima prisutnima su se obratili i novoimenovani zamjenici ministra Mijo Krešić i Mirko Okolić, koji su izrazili očekivanja za daljim nastavkom uspješnog rada Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, istakavši značaj dogovaranja, kompromisa i očuvanja dobrih međuljudskih odnosa.

Ceremoniji, koja je održana u Domu OS BiH u Sarajevu, prisustvovali su najviši dužnosnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, a ceremoniji je prethodio sastanak dosadašnje ministrice Marine Pendeš sa predstavnicima vojno-diplomatskog kora u BiH.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić, između ostalog, bio je prvi načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, vojni savjetnik Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ambasador BiH u Republici Bugarskoj, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, a bio je i predsjednik Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Klix.ba

Objava Sifet Podžić i njegovi zamjenici preuzeli funkcije u Ministarstvu odbrane BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement