Connect with us

BiH

Sin muftije Ljevakovića stradao u rijeci Vrbas, traga se za još dvojic…

Avatar

Published

onRonioci iz MUP-a ZDK, članovi rafting klubova iz Jajca i Donjeg Vakufa i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a SBK nastavljaju danas potragu za dvojicom mladića koji su nestali nakon nesreće u kojoj je vozilo Renault Clio jučer oko 13 sati sletjelo s ceste u rijeku Vrbas.
Nesreća se dogodila na magistralnom putu M-16, a ronioci su jučer izvukli tijelo jednog mladića. Porodica je potvrdila da je riječ o sinu muftije sarajevskog Enesa ef. Ljevakovića, 26-godišnjem Abdurahmanu.
Bio je ugledni akademski građanin i član Islamske zajednice, a do sada je napisao nekoliko naučnih radova.
Kako nam je rekao portparol MUP-a SBK Rusmir Prohan, izvučeno tijelo se nalazilo na suvozačevom mjestu, a prema informacijama koje su dobili na terenu u automobilu su bile još dvije osobe. Kako saznajemo, riječ o Abdurahmanovim prijateljima Mehmedu Karadži iz Jajca i Nihadu Klini iz Sarajeva.
Prema nezvaničnim informacijama, automobil pripada Nihadu Klini, a mladići su navodno krenuli su u banjalučku džamiju Ferhadiju.Mehmed Karadža (26 godina), Nihad Klino (26 godina) i Abdurrahman Ljevaković (26 godina)
Stradali su slijetanjem auta u rijeku Vrbas u blizini Jajca, a nakon njihove kratke posjete Ferhadiji džamiji u Banja Luci.
Ispitani su svjedoci koji su vidjeli kako je Renault Clio prije tunela pretekao jedno vozilo, a potom sletio u Vrbas. Očevici su kazali kako su navodno vidjeli muškarca koji se pokušao spasiti.
Uzrok nesreće još nije poznat.
(Jajce Online)

SrodnoFeed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement