Connect with us

BiH

Sindikalac Gnjatić: Živa riječ s učiteljima je najbolja

Avatar

Published

on

Sindikalac Gnjatić: Živa riječ s učiteljima je najbolja

Prosvjetni radnici u Republici Srpskoj nezadovoljni su prelaskom na onlajn nastavu.

Mnogi ne poznaju suvremene tehnike i rad na njima, a mnogim učenicima je, također, problematična prilagodba na tu vrstu nastave zbog toga što nemaju pristup internetu.

Tim povodom je za BHT1 uživo govorio Dragan Gnjatić, predsjednik Sindikata obrazovanja, znanosti i kulture RS-a.

“Sindikat je ukazao na određene probleme jer su neki nedostaci vidljivi i mi skrećemo pažnju javnosti jer imamo oko 140 tisuća učenika i oko 20 tisuća prosvjetnih djelatnika, ali i roditelja djece. Mnogi prosvjetni djelatnici su svladali te tehnike, ali su se pokazali problemi među učenicima. Od djeteta sa sedam ili osam godina ne možemo očekivati da svlada te tehnike, a roditelji im, ako imaju dvoje ili više djece, ne mogu ni pomoći”, ističe Gnjatić.

[embedded content]

Svakom učeniku će se, ističe ovaj sindikalac, dodijeliti tablet, ali u javnosti prevladava mišljenje da djeca trebaju ići u školu.

“Mi smo tražili od ministrice Trivić da da obrazloženje prosvjetnim radnicima… U narednih nekoliko dana ćemo imati sastanak s resornim ministarstvom i iznijeti tamo naše probleme… Moramo naći neki balans između održavanja života i virusa”, kazao je on.

Dodaje kako “vjeruje da će oni koji donose odluke znati što rade”.

“I učenici i roditelji i mi svi moramo znati da nismo svi u razvijenom društvu i da nemaju svi internet… Živa riječ s učiteljom je uvijek najbolja”, kaže on.

Na upit je li onlajn nastava na neki način i poboljšanje školstva i korak naprijed, Gnjatić je istaknuo kako će “neke stvari vrijeme pokazati”.

“Samo tražimo da budu uvaženi prosvjetni radnici i sindikat obrazovanja, znanosti i kulture koji broj 14 tisuća članova i naša riječ se mora čuti”, dodao je.

Istaknuo je i kako postoji suradnja s resornim ministarstvom ali da u zadnjih nekoliko mjeseci “nije bilo ozbiljnog sastanka”.

Detektirajući glavni problem, Gnjatić je istaknuo kako “ne postoji poseban problem”, ali su prosvjetni radnici “preko noći” došli u poziciju da rade onlajn nastavu.

“Tražimo da neke stvari svladamo na normalan način, a ne da sve moramo svladati u dva sata… I dalje smatramo da je živi rad najbolji i dalje ćemo tražiti rješenja u tom smjeru”, kazao je ovaj sindikalac.

Po njegovim riječima, prosjvetni djelatnici nisu nepripremljeni, ali je, kako kaže, problem u “drugoj strani” jer mnogi roditelji svojoj djeci ne daju da imaju bilo kakvo računalo ili mobitel.

bhrt.ba

Objava Sindikalac Gnjatić: Živa riječ s učiteljima je najbolja pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement