18.1 C
Jajce
Utorak, 28 rujna, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Sinovi Dodika i Vučića fotografisani u društvu okorjelih kriminalaca

BiH

Banja luka

Danilo Vučić, sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ponovo je bio u društvu huligana i članova ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, o čemu svjedoči fotografija koja je sinoć objavljena na društvenim mrežama. Sa članovima ove kriminalne grupe predsjednikov sin uslikan je i 2018. na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji, a tada je Aleksandar Vučić kazao da se on u ovom društvu našao slučajno

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Na fotografiji koja se juče pojavila u javnosti Danilo Vučić sedi za stolom sa još 12 osoba među kojima su Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi i Nemanja Srećković, članovi nasilne huligansko kriminalne skupine „Janjičari“.

Za stolom su, kako se vidi na fotografiji, sjedili i Zvezdan Terzić, generalni direktor „Crvene zvezde“, Igor Dodik, sin člana predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, i Vuk Radivojević, direktor u sportskom klubu „Igokea“. Fotografija je nastala ove sedmice u Banjaluci gdje je proslavljan “dan RS-a”, piše srbijanski portal Krik.

Vidojević i Srećković su članovi ekipe koju je nekada predvodio čuveni ubijeni kriminalac Aleksandar Stanković – Partizanove navijačke grupe „Janjičari“ poznate po nasilju i kriminalu. Ova grupa obezbjeđuje beogradske noćne klubove i splavove, prodaje drogu, a učestvuje u tučama, pucnjavama i čak ubistvima.

Vidojeviću, koji sjedi dva mesta od predsjednikovog sina, trenutno se sudi zbog demoliranja kluba „Komitet“ u Beton hali, a protiv njega vođeni su postupci i za razbojništvo i nedozvoljeno nošenje oružja. U maju 2018, postao je vlasnik firme koja se bavi poslovima privatnog obezbjeđenja, a preuzeo ju je od djevojke ubijenog Stankovića.

Novinari KRIK-a sreli su Vidojevića u sudu, gdje je došao kao optuženi u slučaju rasturanja beogradskog kluba „Komitet“, i pitali ga o tome u kakvim odnosima je sa predsjednikovim sinom, ali je on odbio da odgovori.

Sa desne strane Danila Vučića, četiri mjesta dalje sjedi Nemanja Srećković. On je bio član skupštine fudbalskog kluba Partizan 2016. Na njegovim fotografijama koje su ranije objavljivane vidi se da na lijevoj mišici ima tetovažu ubijenog bivšeg šefa Stankovića.

Prije godinu i po dana Vučićev sin našao se u istom društvu – sa Vidojevićem, Srećkovićem i Borisom Karapandžićem, još jednim članom Stankovićeve ekipe, ranije osuđivanim za trgovinu drogom, držanje oružja i razbijanje kafića „Holivud“ u vlasništvu bivšeg vođe navijača Partizana Aleksandra Vavića. Oni su uslikani dok navijaju na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji.

Objavljivanje vijesti o susretu njegovog sina sa kriminalcima, Aleksandar Vučić okarakterisao je tada kao napad na njega i njegovu porodicu.

„Da mu ja sad objašnjavam što su ga napali što je išao da navija za Srbiju i što je vikao: ’Ja te volim Srbijo!’ i što kaže: ’Na tri mjesta od njega je bio neki koji mu se ne sviđa navijač Partizana’. Uzgred moj sin nije navijač Partizana“, rekao je tada Vučić.

„Janjičari“

Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, podsjetimo, nekadašnji vođa navijačke grupe „Janjičari“, osuđen je 2013. kao predvodnik grupe koja je prodavala drogu, međutim, nikada nije otišao u zatvor. Sud mu je čak 12 puta odložio služenje zatvorske kazne pošto je donosio ljekarska uvjerenja da je navodno lošeg zdravlja.

U isto vrijeme on se redovno pojavljivao na utakmicama gdje je predvodio grupu huligana i učestvovao u tučama.

Nakon njegovog ubistva 2016. upravljanje grupom je preuzeo njegov najbliži saradnik Veljko Belivuk kome se takođe sudilo zbog teških krivičnih djela, među kojima je i pomaganje pri ubistvu Vlastimira Miloševića, za šta je oslobođen.

„Janjičari“ imaju veze u policiji i srbijanskoj vladajućoj partiji.

Osim što se njegov sin druži sa njima, članovi ove grupe obezbijeđivali su i inauguraciju predsjednika Vučića, kada su nasilno izbacili novinare sa ovog događaja. Pucanje su vježbali u vojnoj streljani u društvu generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića, prema tvrdnji Vojnog sindikata Srbije.

Fokus.ba

Objava Sinovi Dodika i Vučića fotografisani u društvu okorjelih kriminalaca pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Hoće li se uskoro kompletirati Vlada KS?

Jajce Online

“Sputnjik V” iz Srbije stiže za RS, u FBiH ništa novo po pitanju cjepiva

Jajce Online

Nastavljena potraga za tijelom mladića koji se utopio u Mostarskom jezeru

Jajce Online