Connect with us

BiH

Šipovo: Položen kamen temeljac za izgradnju Sportskog kampa “Stevan Ma…

Avatar

Published

on

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju Sportskog kampa “Stevan Marković” u mjestu Pljeva kod Šipova da je cilj da ovaj kamp, koji nosi ime istaknutog sportiste, policajca i srpskog borca, bude na dobrobit sportista i omladine.

Cvijanovićeva je zajedno sa načelnikom opštine Šipova Milanom Kovačom položila kamen temeljac za izgradnju sportskog kampa “Stevan Marković” na lokaciji Topole.

U ovaj kamp će po osnovu ranije donacije Vlade Srbije biti uloženo oko 200.000 KM.

Cvijanovićeva je u obraćanju poručila da će uvijek podržavati pozitivne stvari poput ove s ciljem da kamp postane jedan od republičkih prioriteta i služi sportistima i omladini da postižu što bolje rezultate.

“Ponosna sam na ovaj kamp i cilj je da se odužimo ljudima poput Stevana Markovića koji su nas zadužili i život dali za Srpsku. Isto tako važno je da zadržimo ljude u Šipovu i svim drugim gradovima i mjestima Srpske”, rekla je u obraćanju Cvijanovićeva.

Ona je rekla novinarima da je početak realizacije projekta sportskog kampa nastavak realizacije projekata republičke vlasti i lokalnih zajednica.

“Institucije i Vlada Srpske su u opštinu Šipovo po raznim osnovama do sada uložile oko 35 miliona KM, a samo lani 650.000 KM u lokalnu putnu infrastrukturu. Za donatorska sredstva Srbije, koja su stigla na našu inicijativu, zahvalna sa rukovodstvu te zemlje”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da će institucije Srpske podržati dalji razvoj kampa, jer je cilj da zaživi i bude na dobrobit sportistima.

“Ovdje imamo regionalni potencijal i tradiciju kada je riječ o borilačkim sportovima, pa i raftingu. Biće tu realizovano još dobrih projekata, poput školskih i onih na planu putne komunikacije”, najavila je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Šipovo Milan Kovač rekao je da je ovo kamp za borilačke vještine koji će biti pored rijeke Plive, u predivnom prirodnom ambijentu u Pljevi.

“Tu će biti i rafting klub. Takav kamp, u kome će se vježbati i džudo, ne postoji na ovim područjima. Cilj je da u narednom peridou razvijemo smještajne kapacitete kampa, a kamp nosi ime Stevana Markovića, istaknutog sportiste, džudiste i policajca koji je stradao u proteklom ratu”, rekao je Kovač.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su kandidat SNSD-a za predsjedavajućeg Savjeta ministra Zoran Tegeltija, načelnici okolnih opština i brojni građani Šipova.

Cvijanovićeva je u okviru posjete Šipovu, ranije sa načelnikom Kovačem, dočekala raftere koji su učestvovali u “Plivskoj regati”, koja se organizuje u okviru “Dana Šipova”.

 

 

(agencije)

Objava Šipovo: Položen kamen temeljac za izgradnju Sportskog kampa “Stevan Marković” pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement