Connect with us

BiH

Šipovo: Safeta Ganibegović ponovo izložena napadima

Avatar

Published

onGlavni imam prof. Zehrudin-ef. Hadžić i predsjednik IO Medžlisa Jajce Almir Kunić primili povratnike iz mjesta Vražić kod Šipova, Safetu Ganibegović i Senada Ganibegović s potpredsjednikom Skupštine opštine Šipovo Almedinom Mesićem u prostorijama Medžlisa Jajce.
Tema sastanka je bila nastavljanje uzurpacije privatne imovine Safete i Senade Ganibegović i vakufske imovine od strane Slavka i Marka Pene. Ugrožavanje pet osnovnih principa: života, vjere, imetka, porodice i časti je ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava.
Medžlis će na svaku buduću uzurpaciju tražiti reakciju nadležnih institucija i medija.
Medžlis također poziva predstavnike Bošnjake u RS Bosne i Hercegovine, a posebno potpredsjednika RS Ramiza Salkića da obiđe povratnike i zaštiti njihova prava u Šipovu.
Borba za prava Bošnjaka u Šipovu bi trebala biti istovjetna kao i borba za prava Bošnjaka na području cijele RS Bosne i Hercegovine.
Stalne provokacije
Podsjećamo, Safeta Ganibegović (46) na svoje ognjište vratila se 2005. godine, a u posljednje dvije godine suočena je sa stalnim verbalnim napadima na nacionalističkoj osnovi i prijetnjama od strane Slavka Pene, direktora Centra za socijalni rad Šipovo kao i od njegovog sina Marka.
Preko 10 napada je imala samo u prošloj godini, a posljednji se dogodio 7. decembra 2018. godine kada je Slavkov sin Marko fizički nasrnuo na Safetu i pri tom joj nanio lakše tjelesne povrede.
Kako smo saznali od mještana, njihove komšije Pene već duži vremenski period vrše teror na mještane, a glavni motiv je korištenje zemlje za čuvanja stoke.
(Jajce Online)
Objava Šipovo: Safeta Ganibegović ponovo izložena napadima pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement