Connect with us

BiH

Šipovo uspostavlja ekonomsku saradnju sa Srbijom

Avatar

Published

onOpština Šipovo, na bazi raspoloživih resursa, može ponuditi privrednicima iz Srbije ekonomsku saradnju, i o tome će biti razgovarano sa predstavnicima vlasti Srpske i Srbije na sastanku planiranom početkom maja, izjavio je Srni načelnik ove opštine Milan Kovač.
– Šipovo je područje bogato prirodnim potencijalima – šumama, vodama, rudama, a atraktivno je i za turizam. Imamo mnogo resursa koje možemo ponuditi privrednicima Srbije da tu investiraju – rekao je Kovač.
Kovač je podsjetio da je opština Šipovo od Vlade Srbije već dobila 100.000 evra za izgradnju sportskog kampa.
Premijer Republike Srpske Radovan Višković nedavno je najavio da će početkom maja u Bijeljini sa zvaničnicima Srpske i Srbije biti održan sastanak svih načelnika i gradonačelnika iz Srpske, te nekoliko iz Federacije BiH gdje je većinsko stanovništvo srpsko, o realizaciji dosadašnjih projekata koje je finansirala Vlada Srbije i daljoj saradnji u realizaciji budućih projekata.
Sastanku bi trebalo da prisustvuju predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Srbije Ana Brnabić i drugi zvaničnici iz Srpske i Srbije.
 
 
(rtrs)
Objava Šipovo uspostavlja ekonomsku saradnju sa Srbijom pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement