Connect with us

Jajce Online

Šipovo – život sa prirodom (VIDEO)

Avatar

Published

on

Zaljubljenici u prirodne ljepote, ribari i ljudi koji žele da punim plućima udišu čist vazduh biraju Šipovo.

Pliva, Janj, Sokočnica, Lubovica i Volarica, pet rijeka čija se voda može piti i koje su stanište brojnih ugroženih životinjskih i biljnih vrsta.

Prašuma Janja sa stablima bukve, jele, smrče, brijesta, javora, jasena… Sve ovo dovodi brojne turiste u “južni džep” zapadnog dijela Republike Srpske.

Četiri kilometra od izvora rijeke Janj, nalaze se Janjske otoke, najpoznatije i najatraktivnije izletište u Šipovu. Ovo mjesto je pravo čudo prirode kraškog svijeta koje podsjeća na niz renesansnih parkova, sa bujnim zelenilom, kaskadama, potocima i malim vodopadima.

U Janjskim otokama možete iznajmiti sobe u seoskim domaćinstvima i dužim boravkom na ovom čarobnom mjestu priuštiti sebi luksuz upoznavanja i uživanja u nesvakidašnjem mjestu.

Poznato je i da ljubitelji kvalitetne domaće hrane u Šipovu dobro jedu. Sir, kajmak, domaći suhomesnati proizvodi, projice, kukuruza ili domaća pogača od brašna iz vodenice mame.

Tradicionalno jelo koje se ovdje ne može zaobići je pita. Zbog zadovoljnih gostiju, prolaznika, turista, pa i mještana u čijoj je ishrani često zastupljena pita je dobila spomen česmu na centralnom gradskom trgu.

U našoj galeriji pogledajte dio ljepota iz Šipova, kroz fotografije Janjskih otoka. Tu je i video iz ovog kraja, koji je snimio Dejan Grujičić, a uskoro očekujte priče o ostalim turističikim potencijalima iz Šipova i okoline.

 

 

 

(SeeSrpska/Foto: TO Šipovo)

Objava Šipovo – život sa prirodom (VIDEO) pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement