Connect with us

Jajce Online

Sjećanje na legendu Slobode: Nerado sam prihvatio poziv Osima i otišao u Željezničar

Avatar

Published

on

Knjiga “100 godina Slobode”, autora Almira Šećkanovića i Harisa Šahovića, promovisana je povodom ovog velikog jubileja tuzlanskog kluba.

Knjiga “100 godina Slobode”, autora Almira Šećkanovića i Harisa Šahovića, promovisana je povodom ovog velikog jubileja tuzlanskog kluba.

Sloboda je 100 godina postojanja proslavila prošle godine, a nu knjizi ima mnogo zanimljivih dijelova i priča.

Jedna od njih je i ona o legendarnom defanzivcu crno-crvenih Nedžadu Verlaševiću.

Verlašević, poznatiji i po nadimku Smajo, je u Slobodu došao 1974. godine. Do tada je igrao za lokalni klub u Bratuncu, gdje se dokazao kao stameni i izuzetno borben igrač, posebno atraktivan u duelu sa protivničkim napadačima. Sloboda je sve to prepoznala, pa je momak sa Drine na početku svojih dvadesetih godina stigao na Tušanj. U planovima Slobodinih trenera trebao je biti zamjena za iskusnog Fahrudina Avdičevića, koji je tih godina završavao svoju karijeru, piše na Facebook stranici Historija FK Sloboda.

Za Slobodu je odigrao više od 500 utakmica, od toga pola u elitnom rangu jugoslovenskog fudbala, a 1983. odlazi u Ameriku, gdje je kratko nastupao za Golden Bay Earthquakes.

Od 1985. je bio član Željezničara, a u jednom od intervjua je govorio o dolasku na Grbavicu. Stigao je na poziv Ivice Osima, a otkrio je kako nikada ne bi otišao u Želju da nije bilo sukoba sa tadašnjim trenerom Slobode Pašićem.

Istakao je da je nerado otišao u redove Plavih.

“U Želju ne bih nikada otišao da nije bilo sukoba sa tadašnjim trenerom Pašićem. On je, želeći da me penzioniše, rekao da nisam igrač za Slobodu. Bio sam na ledu i tada je stigao Osimov poziv sa Grbavice. Nerado sam otišao u šeher, ali sam morao ako sam htio da igram“, odgovorio je Verlašević.

Nedžad Verlašević se 1987. vratio u Slobodu, odigrao još 75 utakmica i okačio kopačke o klin.

Umro je u Tuzli 2001. godine u 46. godini života.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Sjećanje na legendu Slobode: Nerado sam prihvatio poziv Osima i otišao u Željezničar pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement