Connect with us

BiH

Sjednica o imenovanju novog saziva Vlade u Sarajevu najvjerovatnije 24…

Avatar

Published

on

Sjednica o imenovanju novog saziva Vlade u Sarajevu najvjerovatnije 24...

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će biti imenovan novi saziv Vlade Kantona Sarajevo najvjerovatnije će biti održana 24. februara 2020. godine, saznaje Klix.ba.

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će biti imenovan novi saziv Vlade Kantona Sarajevo najvjerovatnije će biti održana 24. februara 2020. godine, saznaje Klix.ba.

U utorak, 11. februara 2020. godine, bit će održana sjednica Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo, a na kojoj će biti predloženo da se sjednica o imenovanju novog saziva Vlade KS održi 24. februara 2020. godine, saznaje Klix.ba.

Svi potrebni uslovi za održavanje sjednice su ispunjeni s obzirom na to da je predsjednik Vlade KS Edin Forto u skladu sa zakonom podnio ostavku i to nakon što mu je Skupština KS izglasala nepovjerenje. Podnošenjem ostavke premijera – ostavke su automatski podnijeli i svi ministri iz njegove vlade.

Kandidat za novog premijera KS Mario Nenadić prošle sedmice uputio je, u skladu s Poslovnikom o radu Skupštine KS, predsjedavajućem kantonalnog organa zakonodavne vlasti Mirzi Čeliku imena svih kandidata za nove ministre u Vladi KS.

Skupštinsku većinu u narednom periodu činit će SDA, SBB i DF uz podršku jednog zastupnika BOSS-a. SDA je u novom sazivu Vlade KS dobila sedam ministarstva, SBB tri, a DF dva ministarstva.

Za ministricu pravde i uprave predložena je Mersa Kustura (SDA), za ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić (SDA), za ministricu komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč (SDA), za ministra saobraćaja Adi Kalem (SDA), za ministra finansija Jasmin Halebić (SDA), za ministra kulture i sporta Emir Hadžihafizbegović (SDA), a za ministra za boračka pitanja Senad Hasanspahić (SDA).

SBB je u Vladi KS predložio Ismira Jusku za ministra unutrašnjih poslova, Anisa Krivića za ministra obrazovanja, nauke i mladih te Temu Mušić za ministricu rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica. Boje DF-a u Vladi KS branit će Rusmir Mesihović u svojstvu ministra zdravstva i Goran Mačkić u svojstvu ministra privrede.

Klix.ba

Objava Sjednica o imenovanju novog saziva Vlade u Sarajevu najvjerovatnije 24. februara pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement