Connect with us

Jajce

Sjednica OV Jajce nije nastavljena zbog nedostatka kvoruma

Avatar

Published

onSjednica Općinskog vijeća Jajce koja se trebal održati u četvrtak nije nastavila s radom zbog nedostatka kvoruma.

Naime, veliki broj vijećnika SDA nije se pojavio na sjednici te ista nije mogla biti nastavljena. Poznato je da je na 12. sjednici Općinskog vijeća Jajce, između ostaloga na dnevnom redu bila i točka “Plan održavanja, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih i nerazvrstanih cesta općine Jajce za 2019. godinu” , a što Klub vijećnika HDZ Jajce nije podržao, (u tekstu od dana 06.05.2019 godine na stranici Općine Jajce ) i direktno prozvani za ne podržavanje plana.
Klub vijećnika HDZ Jajce želi informirati javnost što su razlozi za ne podržavanje plana.

Uzimajući u obzir da je Klub Vijećnika HDZ Jajce “Plan održavanja cesta za 2018. godinu” i ako je ukazao na nedostatke plana, koji se odnose na: analizu stvarnog stanja ceste,  vrsta radova koji se trebaju obaviti na pojedinoj dionici ceste, okvirno cijenu radova, mjesto izvođenja radova i dr. ,te uz plan za 2018.godine donijeli i zaključak da nadležna služba Općine izradi detaljniji plan za 2019.godinu do 12. mjeseca 2018. godine i dostavi vijeću na usvajanje.
Međutim, nadležna općinska služba nije dostavila plan niti je izradila plan usklađen s Pravilnikom o održavanju cesta u F BiH, a plan koji su dostavili Općinskom vijeću identičan je planu iz 2018.godine
U koalicijskim pregovorima dogovoreno je da Općina Jajce ide u kreditno zaduženje za kompletno asfaltiranje lokalnih i nerazvrstanih cesta i da se sredstva planirana u proračunu za 2019. godinu ulože u glavnu ulicu (između kapija), a drugi dio sredstava da se urede ulice u naseljima Hrast i Bare.

Kako je u ponuđenom Planu od strane Službe, a što možete i vidjeti na slici, uvrštena rekonstrukcija glavne ulice u iznosu od 400,000 KM, a ostalih 450 000 KM prema planu bi se uložilo u druga naselja, kako iz plana nije precizno navedeno, što će se raditi na određenoj cesti, na kojem mjestu će se raditi, okvirna cijena radova, te da je jasno vidljivo da hrvatska naseljena mjesta su isključena iz plana, a što je suprotno dogovoru.
S toga, Klub vijećnika HDZ nije mogao ovakvu Odluku podržati.
Klub vijećnika HDZ BiH Jajce, a kako to navode u tekstu koji je objavio Jajce Online, nije protiv rekonstrukcije ulice Hrvoje Vukčića Hrvatinića i zalaže se da se kompletne gradske ulice urede sa svih 850. 000 KM, a što plan nije predvidio.

 
 
 
(Volim Jajce)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement