8.4 C
Jajce
Nedjelja, 4 prosinca, 2022
Turizam

Sjetili se preventivnih mjera kad se snijeg počeo topiti!?

Uprava KJP “ZOI 84” obavijestila je javnost da će, pazite sad: “zbog ozbiljnosti epidemiološke situacije, uvesti neku vrstu restriktivnijih mjera”?! Saopćenje je objavljeno 27. marta kada je finiš zimske sezone i kada je izvjesno da će zbog toplijeg vremena skijališta svakako raditi smanjenim intenzitetom, a uskoro i zatvoriti!?

U saopćenju, koje prenosimo u cjelosti, stoji:

– Poštovani korisnici usluga Ski centra Bjelašnica I Igman,

Zbog ozbiljnosti cjelokupne epidemiološke situaciju u našoj državi, Uprava KJP “ZOI’84” OCS vas obavještava da od sada na prodajnim mjestima ski centra možete kupiti samo dnevne i četverosatne karte namjenjene odraslima i djeci. Ukupni broj navedenih karata u ponudi je ograničen na 300 karata na prodajnom mjestu Babin do i 100 karata na prodajnom mjestu Igman – Malo polje. Nakon što se navedeni broj karata u toku dana proda, karte više nije moguće kupiti. Ograničen je i broj dozvoljenih vozila na parkingu i to u OJ Bjelašnica taj broj je sveden na 250 vozila, na Velikom polju dozvoljeni broj vozila je 50, a na Malom polju maksimalni broj vozila će biti ograničen na 70.

Sve naše korisnike molimo da vode računa o higijeni, te da ukoliko osjećaju neki od simptoma Covida ostanu kući i budu odgovorni. Za vrijeme boravka na ski centru svi su obavezni nositi masku/bandanu/potkapu, održavati fizičku distancu od 2 metra, te se dalje ponašati u skladu sa propisanim mjerama i preporukama korištenja usluga vertikalnog transporta.

Pojačan je ukupni broj Covid redara, a svi koji se ne budu pridržavali prethodno navedenih mjera biće sankcionisani oduzimanjem karte bez opcije povrata ili reklamacije. U slučaju sezonskih karata, karte će se oduzimati na period od 7 dana.

Navedene mjere se počinju primjenjivati od 28.3.2021. godine.

Ostanimo zdravi tako što ćemo biti odgovorni! Pri tome ne zaboravimo uživati u našim planinskim ljepotama.

Hvala na razumijevanju, poručili su iz KJP “ZOI 84”.

 

 

(fokus.ba)

The post Sjetili se preventivnih mjera kad se snijeg počeo topiti!? appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Prvi put u povijesti Jajce izlazi na tržište “smart city” proizvoda

Glavni Urednik

Zašto morate posjetiti Antaliju?

Jajce Online

Certificiraj se, postani ‘bike friendly’

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!