Connect with us

Jajce

Skokovi s Plivskog vodopada održat će se 17. avgusta

Avatar

Published

on

Srednjovjekovni i kraljevski grad Jajce ugostit će ove godine hiljade turista iz zemlje i svijeta, a neki od lokalnih hotela već su zaprimili i prve rezervacije.

Brojni spomenici
Okosnicu turističke ponude u ovom gradu čini kulturno-povijesna baština, prirodni ambijent i događaji u turističkoj sezoni. Jedna od manifestacija koja je za kratko vrijeme postala čuvena turistička atrakcija su skokovi sa 21 metar visokog vodopada. Skokovi su održani četiri godine zaredom, a lani su otkazani pa su se mnogi bojali da se to ne desi i ove godine.

Ovogodišnji skokovi s Plivskog vodopada održat će se 17. avgusta ako sve bude teklo prema planovima organizatora. Radovi na čišćenju bučnice prema jeftinijoj ponudi koštat će oko 34.000 KM i u potpunosti će ih finansirati Općina Jajce.


Brtan: Kompliciran i težak posao

– Već sam ranije u više navrata izjavio da će se skokovi s vodopada sigurno održati, premda sam znao da će to biti kompliciran i težak posao – kazuje nam Anto Brtan, direktor Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

Sigurnosni razlozi
On podsjeća da prošle godine skokovi nisu održani zbog sigurnosnih razloga, jer se ispod vodopada nataložila velika količina pijeska, kamenja i mulja.
Na prilazima vodopadu počele su pripreme za uređenje staza te čišćenje ruševina kuće u parku koja će biti pretvorena u atraktivni ugostiteljski objekt.

 
 
(avaz)

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement