Connect with us

BiH

Smanjena vidljivost zbog magle na putevima u kotlinama i uz rijeke

Avatar

Published

on

Smanjena vidljivost zbog magle na putevima u kotlinama i uz rijeke

U BiH je jutros smanjena vidljivost zbog magle na dionicama puteva u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u dolinama rijeka Drine, Save i Lašve. Mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja.

Povodom održavanja “Drill and Chill Festivala”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), na magistralnom putu M-16 Karanovac – Crna Rijeka, do 15. septembra 2019.godine, od 11 do 11.45 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Banja Luka – Čađavica – Mrkonjić Grad.

Zbog radova u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 1:30 sati, od 2 do 3:30 sati i od 4 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila – Tetovo – Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic – Jablanica, M-18 Olovo – Kladanj – Stupari, M-1.8 Srebrenik – Orašje, M-5 Lanište – Ključ i M-5 Jajce – Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

 

(Fena)

Objava Smanjena vidljivost zbog magle na putevima u kotlinama i uz rijeke pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement