Connect with us

BiH

SNSD u Drvaru ne priznaje poraz: Nećemo prepustiti funkcije podobnim S…

Avatar

Published

on

SNSD u Drvaru ne priznaje poraz: Nećemo prepustiti funkcije podobnim S...

Predsjednik Općinskog odbora SNSD Drvar Goran Broćeta poručio je nakon što je Općinsko vijeće danas izglasalo opoziv načelnice Dušice Runić da SNSD konstantno vodi brigu o Srbima u Federaciji BiH i da neće tako lako interesnim grupicama prepustiti najodgovornije pozicije.

Predsjednik Općinskog odbora SNSD Drvar Goran Broćeta poručio je nakon što je Općinsko vijeće danas izglasalo opoziv načelnice Dušice Runić da SNSD konstantno vodi brigu o Srbima u Federaciji BiH i da neće tako lako interesnim grupicama prepustiti najodgovornije pozicije.

Broćeta je naveo da pet stranaka koje čine skupštinsku većinu (PDP, Srpska napredna stranka, DNS, Socijalistička partija i HDZ 1990) povezuje samo želja da se domognu sredstava koja stižu u Drvar i da razbiju srpski korpus, čime bi vratili dug pojedinim hrvatskim i bošnjačkim finansijerima.

“SNSD ostaje najjača stranka koja na naredne izbore ide na samostalnu većinu. Od stranaka koje čine većinu, ostale su samo ruke u Općinskom vijeću Drvar, jer su se sve skoro raspale”, istakao je Broćeta za Srnu.

Prema njegovim riječima, svako normalan vidi šta je na sceni, a narod će svoje reći kada god bude trebalo da glasa.

“SNSD neće tako lako prepustiti najodgovornije pozicije interesnim grupicama koje su samo mrtvo slovo na papiru”, rekao je Broćeta.

On smatra da te “interesne grupice” potpomažu razni lobiji koji žele da razbiju jedinstvo, odnosno prema njegovim riječima “Srbe prepuste da tiho nestanu u FBiH”.

“Načelnicu Drvara je izabrao narod i samo narod može dati sud o njenom radu, a narod vidi i zna ko jedino ima kapacitet da mu pomogne”, napomenuo je Broćeta.

Načelnica Drvara Dušica Runić poručila je nakon što je Općinsko vijeće izglasalo njen opoziv da to samo može narod da učini, da je riječ o protivzakonitom postupku i da “u rušenju srpskog korpusa u Federaciji BiH pomažu podobni Srbi”.

Runić je kazala da je današnje “izglasavanje opoziva” direktno kršenje člana 11. Zakona o izboru, prestanku mandata, opozivu i zamjeni načelnika općina u Federaciji BiH koji jasno definiše izuzetke od opoziva i kaže da se taj postupak ne može voditi u godini predviđenoj za lokalne izbore.

“Narod me izabrao, narod me može i opozvati, a ne devet nelegalnih ruku, među kojima je većina, nažalost, sa biografijama koje mogu biti predmet kriminalističke istrage”, poručila je Runić.

Ona je istakla i da je grupa “grabežljivaca” uslovljava da se podnese nacrt budžeta kako bi oni mogli krčmiti obezbijeđena dva miliona KM za kapitalne investicije.

“Meni su povjerenje dali građani Drvara i moja je dužnost da štitim njihove interese i da se borim za održiv Drvar”, rekla je Runić za RTRS.

Ocijenila je da je, kako ih naziva, “samoprozvana općinska većina” sklona kršenju i pravilnika i zakona, te napomenula da se kantonalno i federalno pravosuđe više od mjesec dana oglušuje o prigovore legalno izabranog načelnika općine, što dokazuje položaj u kome se ona trenutno nalazi.

Klix.ba

Objava SNSD u Drvaru ne priznaje poraz: Nećemo prepustiti funkcije podobnim Srbima pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement