Connect with us

BiH

Sprema se prodaja Elektroprivrede Republike Srpske!?

Avatar

Published

on

Sprema se prodaja Elektroprivrede Republike Srpske!?

Sprema se prodaja Elektroprivrede Republike Srpske!?

S jedne strane, imamo rješavanje viška radnika, uglavnom nekvalifikovanih, sa druge strane, konstantno poskupljenje električne energije, a sa treće ničiju odgovornost, stoga je potpuno jasno da se sprema prodaja Elektroprivrede Republike Srpske.

Izjavio je ovo  danas u Banjaluci Davor Šešić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, na konferenciji posvećenoj stanju u ERS-u.

Spomenuo je i pismo koje su radnici Elektrokrajine Banjaluka primili uz platne liste, a u kojima im se sugeriše da im je bolje da se dobrovoljno prijave za otpremninu, nego da kasnije budu proglašeni tehnološkim viškom.

Ovo pismo, naglasio je, nedvojbeno pokazuje da Elektrokrajina ima višak zaposlenih, da su zaduženi i da ne mogu funkcionisati bez kredita.

On je naveo da je enormno povećan broj radnika u Elektroprivredi Republike Srpske.

“U posljednjih 14 godina broj radnika ERS-a se povećao za 2 500 hiljade radnika. Većina je zaposlena preko stranačkih knjižica. Skandalozno je da niko ne pominje odgovorne za ovakvo stanje. Ne pominju se ni krivične prijave za nesavjesno poslovanje i za neka druga krivična djela koja bi se tu otkrila kada bi se počelo istraživati šta se sve radilo”, smatra on.

Naveo je i kako je iz ERS-a rečeno da je višak 600 radnika za čije je otpremnine izdvojeno 27 miliona maraka, ali da informacije kojima u stranci raspolažu kažu da je britanska kuća koja je radila analizu stanja u Elektroprivredi došla do viška od 1600 radnika.

“Analogno tome, za 1600 radnika će u konačnici biti potrebno izdvojiti 72 miliona maraka”, zaključio je Šešić,piše buka.com.

(Srednjabosna.com)

Objava Sprema se prodaja Elektroprivrede Republike Srpske!? pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement