Connect with us

BiH

“Sramotno ruglo u najužem centru Starog Grada postalo predmet ismijava…

Avatar

Published

on

“Sramotno ruglo u najužem centru Starog Grada postalo predmet ismijava...

BiH

sarajevo

Vrijeme je da se otvoreno kaže kako načelnik koji se u prsa busa da je najbolji u državi prizna zbog čega je Stari Grad postao predmet ismijavaja i zbog čega je njemu i njegovim suradnicima nemoguća misija jednostavno zamijeniti kocku koja je zaštitni znak Kovača

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

“Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić brutalno i bezobzirno vrijeđa inteligenciju građana kada misli da vandaliziranje Kovača može proći neopaženo”, stoji u saopštenju Općinskog odbora SDA Stari Grad Sarajevo, u kojem se dalje navodi:

“Nije samo problem u tome što je uništena tradicionalna podloga od kocke i što Kovači – gdje se nalazi najveće šehidsko mezarje u BiH – sa ovim Hadžibajrićevim improviziranim asfaltnim flekama izgledaju kao sramotno ruglo u najužem centru Starog Grada.

Nije jedini problem ni to što pompezno najavljena rekonstrukcija traje nedopustivo dugo, što građani ovog dijela grada trpe svakodnevne gužve i blokade. To je viđeno više puta u ovoj općini za vrijeme vladavine ovog načelnika i njegovih jataka.
Problem je u tome što osioni Hadžibajrić to pokušava predstaviti kao interes građana, a zapravo se radi o brutalnom prodavanju magle i ponižavanju građana iza čega se, očito, krije nečija lična i finansijska korist!

Vrijeme je da se otvoreno kaže kako načelnik koji se u prsa busa da je najbolji u državi prizna zbog čega je Stari Grad postao predmet ismijavaja i zbog čega je njemu i njegovim suradnicima nemoguća misija jednostavno zamijeniti kocku koja je zaštitni znak Kovača.

Nažalost, ovo nije usamljeni slučaj u Općini Stari Grad koja je posljednjih godina Hadžibajrićev poligon za svojevrsni “urbanistički i arhitektonski primitivizam” pri čemu je teritorij cijele Općine žrtva i ruglo, umjesto da bude ponos za Grad i državu2, piše u saopštenju Općinskog odbora SDA Stari Grad Sarajevo.

Fokus.ba

Objava “Sramotno ruglo u najužem centru Starog Grada postalo predmet ismijavanja” pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement