Connect with us

BiH

Srebreničani jedinstveni na izborima pod sloganom “Moja adresa: Srebre…

Avatar

Published

on

Srebreničani jedinstveni na izborima pod sloganom “Moja adresa: Srebre...

Na današnjem sastanku političkih lidera Bošnjaka u Srebrenici, donesena je odluka o zajedničkoj kampanji podizanja izlaznosti za izbore 2020. godine pod sloganom “Moja adresa: Srebrenica”. Za vođu inicijative imenovan je Alija Tabaković, a formirani su operativni timovi sa konkretne zadatke.

Na današnjem sastanku političkih lidera Bošnjaka u Srebrenici, donesena je odluka o zajedničkoj kampanji podizanja izlaznosti za izbore 2020. godine pod sloganom “Moja adresa: Srebrenica”. Za vođu inicijative imenovan je Alija Tabaković, a formirani su operativni timovi sa konkretne zadatke.

“Danas smo pokazali zrelost i stavili po strani lične sujete. Okupili smo lidere bošnjačke povratničke zajednice, te smo istakli važnost da imamo jedinstvenog kandidata za načelnika općine Srebrenica i zajedno osiguramo izlaznost Bošnjaka povratnika, raseljenih lica u Federaciji i naših ljudima u dijaspori. Napravili smo važnu stvar. Svi dijelimo odgovornost zbog nejedinstva koje nam se dogodilo 2016. godine. Današnjim skupom pokazujemo spremnost da nam se takva greška ne ponovi. Dužni smo to, zbog naše djece i zbog naše obaveze za budućnost domovine”, poručio je Alija Tabaković na kraju sastanka.

Sadik Ahmetović je rekao da je najvažnija stvar da naprave dobar posao i pokažu da su spremni prevazići sve razmirice.

“Samo tako ćemo mobilisati javnost, pokazati da smo spremni žrtvovati lične interese, u korist pobjede u Srebrenici u oktobru. Srebrenicu smo izgubili dva puta u našim životima, 1995. i 2016. godine, ne smijemo dozvoliti da ova generacija doživi još jedan poraz. Toliko dugujemo i onima kojih nema, ali i generacijama koje tek dolaze”, dodao je Ahmetović, koji je prilikom sastanka povukao svoju kandidaturu za načelnika u korist postizanja konsenzusa o jedinstvenom kandidatu za načelnika.

Ahmetović je poručio da će ostati dijelom inicijative i da će nastaviti biti uključen u realizaciju projekta.

Pod sloganom “Moja adresa: Srebrenica” pokrenut je i Centar za pružanje pravne pomoći i informacija koji će biti servis građanima od danas do izbora. Podršku skupu su dali i Hamdija Fejzić, Ćamil Duraković, Begija Smajić, Nedib Smajić i Munir Habibović.

“Srebreničani širom svijeta čekaju signal iz Srebrenice. Kada svi stanemo pod jednu zastavu i pošaljemo takvu poruka odavde, lako ćemo mi pobijediti sve one koji u Srebrenici predvode politike negiranja genocida, bore se protiv povratnika, udaraju na našu djecu u školama i rade na tome da nam uskrate budućnost na Drini”, dodao je Habibović.

Na sastanku je prihvaćen Plan za registraciju i mobilizaciju za izbore 2020. godine, a prisutni su pozvali donosioce odluka i sve probosanske političke lidere da daju svoj doprinos kako bi na ovim izborima vlast u Srebrenice osvojile snage koje ne negiraju genocid i koji žele sačuvati državnost Bosne i Hercegovine i osigurati opstanak Bošnjaka na ovim prostorima.

Klix.ba

Objava Srebreničani jedinstveni na izborima pod sloganom “Moja adresa: Srebrenica” pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement