Connect with us

BiH

Srebreničani suzama i aplauzom pozdravili doživotni zatvor za Karadžić…

Avatar

Published

onPorodice stradalih građana Srebrenice i okolnih mjesta zaplakale su i aplaudirale kada su čule da je zločinac Radovan Karadžić osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Izricanje presude su pratili u prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica u Potočarima. Tokom izricanja presude vladala je tišina koju su prekidali duboki uzdisaji. U rukama su držale fotografije svojih najmilijih. U trenutku kada su saznale da je zločina osuđen na doživotnu kaznu prolomili su se jecaji i aplauz.

Danas su se porodice sjetile svojih sinova, supružnika, braće, rođaka i svih čiji su životi zauvijek prekinuti tokom proteklog rata odlukom Karadžića, Ratka Mladića i ostalih njihovih saradnika.

“Ubili su mi sina i muža. Dočekala sam ovaj dan sa zadovoljstvom da je pravda jednog dana došla i da sam je dočekala. Dosta majki je umrlo, a nije dočekalo da ukopa svoju djecu i da budu kažnjeni zločinci koji su sijali za na ovom prostoru”, kazala je Fadila Efendić, preživjela žrtva genocida za BIRN.
Radovan Karadžić je i drugostepenom presudom oslobođen krivnji za genocid u Bratuncu i još šest općina, što su preživjeli doživjeli s negodovanjem. Potvrđeno je da su počinjeni zločini u tim gradovima, ali prema ocjeni Žalbenog vijeća ti zločini nisu imali genocidnu namjeru.

(Klix)
Objava Srebreničani suzama i aplauzom pozdravili doživotni zatvor za Karadžića pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement