15.1 C
Jajce
Petak, 2 lipnja, 2023
BiH

Sredinom kolovoza počinje upućivanje njemačkih vojnika u Bosnu i Hercegovinu u sastavu EUFOR-a

EUFOR je najavio dolazak njemačkog vojnog kontingenta, čime će se broj zemalja koje sudjeluju u misiji EUFOR-a Althea povećati na dvadeset.

Raspoređivanje kontingenta vršit će se u fazama, počevši od sredine kolovoza. Bit će angažirano najviše 50 vojnika. Novo osoblje predstavljat će dodatni kapacitet za EUFOR i mrežu timova (LOT) raspoređenih diljem zemlje.

“Osoblje EUFOR-ovih LOT timova živi u lokalnim zajednicama i omogućava EUFOR-u da održava pozitivne i važne odnose na lokalnoj i regionalnoj razini. Ovi timovi također pružaju priliku građanima BiH da budu u kontaktu s EUFOR-om, što omogućava izravan dijalog između EUFOR-a i Građani BiH. Ovaj angažman je još jedan pokazatelj opredijeljenosti EU za stabilnu, prosperitetnu i europsku budućnost za sve građane BiH”, navodi se u priopćenju EUFOR-a.

Njemački Bundestag odobrio je u srpnju slanje 50 vojnika u misiju EUFOR-a u Bosni i Hercegovini.

“Predviđene zadaće vojnika uključivale bi potporu i koordinaciju obuke Oružanih snaga BiH, pomoć u stvaranju sigurnog okruženja te obavljanje zadaća zapovijedanja, promatranja i potpore. Misija je doprinos poštivanju Daytonskog mirovnog sporazuma od 1995”, navodi se u odluci koju je usvojio Bundestag.

klix.ba

Povezane vijesti

Bolno iskustvo Nevene koja je upala u pakao prostitucije

Jajce Online

Hrasnica obavijena tugom: U sedam dana preminuli otac i sin zbog COVID-a

Jajce Online

Kruži snimak: Daje se milion eura za ubistvo Dodika, MUP RS reagovao

Centralna.ba