Connect with us

BiH

Srednjobosanski kanton dobiva ministarstvo za mlade

Avatar

Published

onSkupština Srednjobosanskog kantona (SBK) prihvatila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu ministarstava i drugih tijela Uprave SBK, kojim je predviđeno da Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta postane nadležno za pitanje mladih.
– S obzirom na to da se mladi susreću s nizom problema koji otežavaju njihov život u SBK, a zbog čega se najčešće odlučuju za odlazak u zemlje zapadne Evrope, moramo što prije poduzeti mjere kako bismo ih zadržali – navela je zastupnica Suzana Krišto (HDZ BiH), koja je predložila nacrt zakonskih izmjena.
Krišto je istakla kako je, osim izmjena nadležnosti Ministarstva, nužno i dodati nova radna mjesta, čiji će se uposlenici baviti isključivo pitanjima mladih.
– Predlažem Ministarstvu da, paralelno sa izmjenom Zakona, predloži izmjenu Pravilnika o unutrašnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta – navela je Krišto.
Kako je navedeno u obrazloženju, predložene zakonske izmjene ne zahtijevaju velike izdatke te mogu biti finansirane iz tekuće rezerve budžeta SBK za 2019. godinu.
Skupština SBK usvojila je danas i izvještaje o radu i izvršenju finansijskih planova za nekoliko kantonalnih zavoda i službi.
 
 
(avaz)
Objava Srednjobosanski kanton dobiva ministarstvo za mlade pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement