Connect with us

BiH

Stali svi autobusi Zenicatransa, a radnici poručili: Nemamo goriva, ne…

Avatar

Published

on

Stali svi autobusi Zenicatransa, a radnici poručili: Nemamo goriva, ne...

Radnici JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” blokirali su Autobusku stanicu Zenica, sa koje od prije nekoliko minuta nema ni polazaka niti mogu ući autobusi koji prolaze kroz taj grad.

Radnici JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” blokirali su Autobusku stanicu Zenica, sa koje od prije nekoliko minuta nema ni polazaka niti mogu ući autobusi koji prolaze kroz taj grad.

Kako je u izjavi za Fenu objasnio predsjednik Sindikata Huso Sarvan, oni su još u petak donijeli odluku o blokadi, ali su ostavili mogućnost direktoru Darminu Terziću da sa predstavnicima Kantonalne porezne uprave Zenica i gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem dogovori deblokadu računa i osiguranje sredstava za nabavku goriva.

“Mi više nemamo s čime raditi, nemamo goriva, nemamo plaća…dovedeni smo u situaciju da da stanemo.Istrajavamo na našim stavovima, a oni su tako jednostavni i lako ih je uraditi da se riješi problem ‘Zenicatransa’”, rekao je Sarvan.

On smatra da Gradska uprava i gradonačelnik imaju obavezu da izmire obaveze prema radnicima i da se imenuje uprava koja može voditi preduzeće, a drugi je uslov da firma ostane u dosadašnjem obliku.

“Dobili smo prvi dio plaća za oktobar, po 300 KM. Nismo za radikalne mjere, da izlazimo i blokiramo grad, ali mislim da imamo pravo da na ovaj način izrazimo nezadovoljstvo”, smatra Sarvan.

Direktor Terzić jučer je imao sastanke u Gradskoj upravi i Kantonalnom poreznom uredu Zenica, ali nije uspio naći rješenje za deblokadu računa.

“Danas sam kontaktirao i kantonalnog premijera Mirzu Ganića, koji je obećao da će pokušati s Poreznom upravom dogovoriti da nas odblokiraju. Oni nisu u mogućnosti da nam finansijski pomognu”, kazao jeTerzić, te dodao da će današnjom obustavom izgubiti oko 20 hiljada KM.

Klix.ba

Objava Stali svi autobusi Zenicatransa, a radnici poručili: Nemamo goriva, nemamo plaća pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement