Connect with us

BiH

Stali svi autobusi “Zenicatransa”, blokirana Autobuska stanica Zenica

Avatar

Published

on

Stali svi autobusi “Zenicatransa”, blokirana Autobuska stanica Zenica

BiH

radnicima prekipilo

Direktor Terzić jučer je imao sastanke u Gradskoj upravi i Kantonalnom poreznom uredu Zenica, ali nije uspio naći rješenje za deblokadu računa

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Radnici JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ blokirali su Autobusku stanicu Zenica, sa koje od prije nekoliko minuta nema ni polazaka niti mogu ući autobusi koji prolaze kroz taj grad.

Kako je u izjavi za Fenu objasnio predsjednik Sindikata Huso Sarvan, oni su još u petak donijeli odluku o blokadi, ali su ostavili mogućnost direktoru Darminu Terziću da sa predstavnicima Kantonalne porezne uprave Zenica i gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem dogovori deblokadu računa i osiguranje sredstava za nabavku goriva.

-Mi više nemamo s čime raditi, nemamo goriva, nemamo plaća…dovedeni smo u situaciju da da stanemo. Istrajavamo na našim stavovima, a oni su tako jednostavni i lako ih je uraditi da se riješi problem ‘Zenicatransa’ – rekao je Sarvan.

On smatra da Gradska uprava i gradonačelnik imaju obavezu da izmire obaveze prema radnicima i da se imenuje uprava koja može voditi preduzeće, a drugi je uslov da firma ostane u dosadašnjem obliku.

– Dobili smo prvi dio plaća za oktobar, po 300 KM. Nismo za radikalne mjere, da izlazimo i blokiramo grad, ali mislim da imamo pravo da na ovaj način izrazimo nezadovoljstvo – smatra Sarvan.

Direktor Terzić jučer je imao sastanke u Gradskoj upravi i Kantonalnom poreznom uredu Zenica, ali nije uspio naći rješenje za deblokadu računa.

-Danas sam kontaktirao i kantonalnog premijera Mirzu Ganića, koji je obećao da će pokušati s Poreznom upravom dogovoriti da nas odblokiraju. Oni nisu u mogućnosti da nam finansijski pomognu – kazao jeTerzić, te dodao da će današnjom obustavom izgubiti 20-ak hiljada KM.

Fokus.ba

Objava Stali svi autobusi “Zenicatransa”, blokirana Autobuska stanica Zenica pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement