Connect with us

Jajce Online

Stalno ste umorni i dekoncentrirani? Ovo su neki od razloga

Avatar

Published

on


Ubrzani tempo života ostavlja danak na našem zdravlju, a neke od posljedica mogu biti dekoncentriranost, loše pamćenje i stalni umor.

Uzrok mogu biti stres, anksioznost, stalna dostupnost i pretjerana pažnja koju dajemo društvenim medijima, a kad treba stati na loptu – tijelo nam to pokazuje jasnim znakovima.

Teško uranjate u san i loše spavate

Unatoč velikom umoru, nerijetko se događa da nam je problem uopće zaspati jer nam se brige neprestano vrte po glavi. Čak i kad u tome uspijemo, osjećaju umora doprinijet će buđenja tijekom noći jer nam okidači poput financijskih ili ljubavnih problema ne dozvoljavaju da se isključimo, a to kao posljedicu može imati nemiran san, neispavanost i jutarnji umor, piše Tportal.

Umorni ste i nakon prospavane noći

Ponekad se i nakon odspavanih sedam sati noću osjećate umorno. To bi mogao biti znak da se možda događa nešto drugo, a to ćete znati ako i nakon nekoliko uzastopnih noći u kojima spavate od sedam do osam sati ne osjetite poboljšanje.

Osjećate sindrom pregorenosti na poslu

Stres i umor definitivno su vezani uz današnji način života, pri čemu smo stalno na raspolaganju i kad nismo na poslu. Mobiteli nam zvone bez obzira gdje smo, a društveni mediji uz nas su 24 sata dnevno. Sve su to izvori stresa niskog intenziteta, ali problematični su jer su kontinuirani i stalno nas drže u stanju ‘borba ili bijeg’. Zbog toga se ne uspijevamo resetirati, a to nas s vremenom dovodi do osjećaja pregorenosti na poslu.

Teškoće s razumijevanjem i pamćenjem

Jedan od prvih pokazatelja da je ubrzani način života počeo ostavljati posljedice na vaše mentalno zdravlje su poteškoće s razumijevanjem, a ne poduzmete li nešto, uskoro možete očekivati zaboravljanje i općenito poteškoće s pamćenjem.

Muči vas bol u želucu

Uz sav umor koji osjećate, anksioznost je vrlo često praćena fizičkim simptomima. Osjećate li bilo kakve neuobičajene probleme, poput boli u želucu, migrene, nedostatka daha ili lupanja srca, nemojte ih ignorirati.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement