15.1 C
Jajce
Četvrtak, 8 lipnja, 2023
Bild.ba Sa Web-a

State Department prozvao FTV i potvrdio ono što Hrvati govore godinama

Američki State Department objavio je u utorak novo izvješće o stanju ljudskih prava u svijetu s dijelom koji se odnosi na BiH.Za oko nam je zapala jedna rečenica, odnosno samo jedan njen dio, a iz kojega bi se dala iščitati potvrda da vanjska politika SAD više nije naklonjena onim politikama koje proklamiraju unitarističko uređenje Bosne i Hercegovine, a to se prvenstveno odnosi na SDA.U dijelu izvješća koje se odnosi na stanje u javnom RTV sustavu u BiH (RTV BiH, RTV FBiH i RTRS) navodi se da su ove medijske kuće ostale podložne političkom utjecaju, posebice kroz politički kontrolirane upravne odbore. Također, navodi se i da postojeća zakonska rješenja nisu uspjela osigurati mehanizme koji štite uredničku neovisnost.

U nastavku ovoga izvješća nalazi se vrlo važna tvrdnja – “RTV FBiH nastavila je sa selektivnim pristupom vijestima”, stoji u izvješću State Departmenta o stanju ljudskih prava.OVDJE opširnije.

Bild.ba: Originalni link

Povezane vijesti

U Zenici se sudarili autobus i automobil, poginuli mladić i djevojka

Bild.ba

Održana sjednica Vlade ŽSB: Izdvojeno oko 5 milijuna KM za gospodarstvo, projekte iz oblasti vodoprivrede, prostornog uređenja, sporta i kulture

Centralna.ba

Poginuo muškarac (39), više osoba teže ozlijeđeno, među njima dijete (6) i beba (6 mjeseci)

Bild.ba