Connect with us

BiH

Statističari opet kucaju na vrata, evo šta će vas pitati

Avatar

Published

onStatističke institucije u Bosni i Hercegovini – Agencija za statistiku BiH, Federalni zavod za statistiku i Zavod za statistiku RS i u 2019. godini provode anketu o radnoj snazi. Anketa se provodi jednom godišnje, a prvi put u BiH provedena je 2006.
Anketa o radnoj snazi se provodi na teritoriju cijele BiH u periodu od 8. do 21. aprila, na uzorku od 10.789 slučajno odabranih domaćinstava iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, od toga u Federaciji BiH na uzorku od 5.969 domaćinstava. Anketiranje vrše akreditirani anketari.
Anketom o radnoj snazi, osim demografskih, obrazovnih i drugih karakteristika stanovništva, prikupljaju se podaci o zaposlenosti, nezaposlenosti, podzaposlenosti, kao i podaci o zanimanju, radnom vremenu, trajanju radnog odnosa, dodatnom zaposlenju, školovanju i daljnjem usavršavanju, traženju posla, itd.
Prikupljeni podaci će omogućiti izračunavanje stope aktivnosti, zaposlenosti i nezaposlenosti koje su značajan pokazatelj ekonomskog stanja u zemlji.
 
 
(avaz)
Objava Statističari opet kucaju na vrata, evo šta će vas pitati pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement