Connect with us

BiH

Stazu dugu 32 km prešlo je preko 200 učesnka Biciklijade

Avatar

Published

on


U nedjelju 14.maja, održana je  deveta  “Biciklijade 2017” Jajce – Jezero – Šipovo – Pljeva koju već dugi niz godina sa velikim uspjehom organizuje Planinarsko Društvo Ćusine Jajce.

Na ovogodišnjoj manifestaciju učestvovalo je oko 200 učesnika iz Jezera, Šipova i Jajca. Kao i uvijek vozilo se istom rutom od Vodopada do izvora rijeke Plive, a vrijeme je zaista poslužilo učesnike. 

Učesnici su  iz Jajca krenuli u 9 sati,  u Čerkazovićima je upriličen doručak, a  na cilj su stigli oko 13 sati. Kao i prethodnih godina članovi GDO- Limena glazbe Jajce zvucima svojih instrumenata pratili su  bicikliste od Jajca preko Jezera, Šipova i dočekali ih u Pljevi.

Nakon ručka diplome i zahvalnice učesnicima uručila je Snežana Ružičić, načelnica opštine Jezero, koja je i sama bila učesnik.

Diplomu za najstarijeg učesnika dobio je Ramić Fikret( 1936) iz Jezera, dok je za najstariju učesnici diplomu dobila Vinka Damjanović iz Jajca.

Najmlađi učesnik je bio Đukla Arman (2010) , a najmlađa učesnica Nea Zlatarevic( 2016).

 

Najbrojnija porodica ove godine bila je porodica Rađen iz Šipova.

Posebne diplome dodijeljene su Imamović Farisu za prvi defekt na biciklu, Senadu Plivcu kao jedinom učesniku na tribinu, za najoriginalniji bicikl diplomu je dobio Niko Glamočak iz Šipova.

Najmasovnija ekipa je bila ekipa iz Vinca.

Zahvalnice za učesće i podršku dodijeljene su Općini Jajce, Opštini Jezero, GDO- Limena glazba Jajce, K.K. ” Vodopad ” Jajce, Hotel Turist ‘98, OŠ ” Berta Kučera ” 5. razred.

Glavni pokrovitelj manifestacije bila je Općina Jajce, a manifestaciju je finansijski podržala i opština Jezero.

Foto: Velid Hrnjić

This slideshow requires JavaScript.

Feed: Senzor24.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement