Connect with us

BiH

Stigli bh. državljani iz Londona

Avatar

Published

on

Stigli bh. državljani iz Londona

Bh. državljani iz Londona stigli su u Sarajevu gdje su na međunarodnom aerodromu prošli sve trijaže epidemiološke higijenske kontrole. Sa Aerodroma Sarajevo danas su i odletjela dva zrakoplova: sa 31 stranim državljaninom jedan zrakoplov je odletio za London, a drugi sa 56 putnika za Nizozemsku. Letovi se realiziraju sukladno odluci Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

[embedded content]

Nakon slijetanja aviona sa 28 putnika, na međunarodnom aerodromu Sarajevo obavlja se epidemiološko-higijenska kontrola putnika i prtljaga. Državljani Federacije BiH odlaze u studentski dom Bjelave gdje će provesti dupli karantin od 28 dana. Građani s mjestom prebivališta u Republici Srpskoj idu u Pale gdje će biti testirani. Oni koji budu negativni na koronavirus biće smješteni u Tesliću.

AHMED MULAIBRAHIMOVIĆ, voditelj projekta i uposlenik Studentskog doma Nedžarići

Svi ti državljani koji su sa teritorije FBiH kada dođu upućuje se u karantin studentsko naselje Bjelave za sada, mi imamo još nešto kapaciteta da primimo ovu grupu večeras. Studentski dom Nedzarici se priprema za dolazak eventualnih ostalih grupa koje imamo najavljene i u potpunosti će biti spreman do sutra navečer

A, ispred studentskog doma Nedžarići zatekli smo studente koji su se selili iz soba. Nisu htjeli govoriti pred kamerama.

RIFET MUJANOVIĆ, otac studentice

Došao sam danas po dijete ovdje u studentski Dom Nedžarići iz Brčkog, i vraćamo se nazad, jer imali su zakazan jedan termin dan po spratovima, ali život je pun iskupšenja, mora se i to uraditi.

Aerodrom će biti privremeno otvoren za letove i zbog povratka državljana Švedske iz Bosne i Hercegovine. Repatrijacija će biti izvršena sutra međunarodnim avionskim letom Sarajevo – Geteborg.

FAHRUDIN SOLAK, načelnik Federalnog štaba CZ

To je već drugi, treći let koji se tako organizira, nadam se da će se sve ovo vrlo brzo završiti ali definitivno moramo pomoći svim našim građanima.

A, jutros su sa aerodroma u Sarajevu poletjela dva aviona sa stranim državljanima, avion za London sa 31 stranim državljaninom, i drugi za Nizozemsku sa 56 putnika.

KATICA STOJANOVIĆ, putnik

Znači mi jesmo tu rođeni, ali mi tamo živimo, mislim to je strašno, ta neizvjesnost, onda vraćanje sa aerodroma, informacije koje se ne poklapaju.

Studentski domovi Bjelave i Nedžarići ponovo će biti na raspolaganju studentima tek kada nadležni proglase završetak pandemije. Do tada služit će kao karantin, a novi letovi i dolasci naših državljana iz stranih zemalja bit će realizovani i dalje u skladu sa odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

bhrt.ba

Objava Stigli bh. državljani iz Londona pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement