11.1 C
Jajce
Nedjelja, 17 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Stjuardese u patikama umjesto štikli u avionima SkyUp Airlinesa iz Ukrajine

Alexandrina Denysenko, članica kabinskog osoblja sa sedmogodišnjim iskustvom, kaže da ponekad ne dobije ni minutu slobodnog vremena da sjedne za vrijeme leta i sanja o tome da odmori natečene noge nakon što je satima nosila visoke potpetice. 

SkyUp Airlines, ukrajinski avio prevoznik u privatnom vlasništvu gdje je Denysenko zaposlena, odlučio je stati na kraj štiklama i uskim, kratkim suknjama nakon što je od stjuardesa prikupio povratne informacije o praktičnosti i udobnosti njihovih uniformi i obuće, javlja Sky News.

Nova ženska uniforma kompanije SkyUp sada uključuje bijele tenisice i narandžasto odijelo sašiveno od prozračne tkanine s hlačama i svilenim šalom, a sve je sašiveno u domaćim pogonima. Bijele majice nosiće se umjesto košulja.

“Cipele sa štiklama izgledaju lijepo, ne sporim to, ali stopala pate i oteknu do kraja leta. Patike su apsolutno kul. U slučaju da posada mora obaviti slijetanje u vodu i izvršiti evakuaciju potpetice mogu oštetiti tobogan za hitnu evakuaciju i ne bi bilo baš ugodno plivati u suknji”. izjavila je Denysenko za Reuters.

Kompanija je saopštila da su istraživali istoriju uniformi kabinske posade i odlučili da odbace ono što su nazvali “konzervativnim elementima izgleda stjuardesa. Pletenice će sada zamijeniti zategnute punđe ili frizuru s repom”.

“Utvrdili smo da, uprkos činjenici da je imidž kabinskog osoblja vrlo romantizovan, njihov posao zahtijeva mnogo fizičke obuke”, rekla je voditeljica marketinškog odjela SkyUp Airlinesa, Marianna Grygorash.

(Fena)

The post Stjuardese u patikama umjesto štikli u avionima SkyUp Airlinesa iz Ukrajine appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Dan rođenja velikog Krleže: volio je majku, Belu i Bosnu, Titu dugovao…

Jajce Online

Sušić: Pjaniću odgovara igra Barcelone, ne bi trebao imati problema da se ustali u ekipi

Jajce Online

Hamzi Labidiju godina zatvora zbog ratovanja za “Islamsku državu”

Jajce Online