17.3 C
Jajce
Subota, 23 rujna, 2023
Jajce Volim Jajce

Što je načelnik otvarao početkom studenog prošle godine? – Nastavljeni radovi u ulici HVH!

Postavljamo još jedno pitanje načelniku općine Jajce:

Jesu li najnoviji radovi na glavnoj gradskoj ulici još jedna pljačka proračuna?

Ovih dana smo obaviješteni o skorom nastavku radova na glavnoj gradskoj ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića. Izrađen je plan prometa za vrijeme radova jer će radovi blokirati ulaze u gradsku jezgru. Sve je lijepo isplanirano i javnost je na vrijeme obaviještena.

Vjerujemo da je većina građana zadovoljna što će radovi na gradskoj jezgri biti privedeni kraju prije početka ljeta, a naročito jer je ostalo tako malo da pa sve bude dovršeno.

Koliko god podržavali dovršetak ovih radova, ipak postoje neka pitanja koja bismo željeli postaviti gospodinu Edinu Hozanu, načelniku općine Jajce.

Naime, već smo ranije pisali o brojnim nezakonitostima u vezi radova na ulici H.V. Hrvatinića zbog kojih mislimo i nadamo se da će netko završiti u zatvoru. Ovom prilikom iznosimo podatke iz naših dobro obaviještenih izvora koji nam ukazuju da je prvobitna cijena renoviranja glavne gradske ulice sa početnih 1,1 milijun u konačnici dosegnula vrtoglavih 2,2 milijuna KM. Isti izvori su našoj pozornosti skrenuli kako ste gospodine Načelniče za ove posljednje radove od nekih 7-8 metara, koliko je ostalo nedovršeno, raspisali novi natječaj. Zar nije inicijalnim planom bilo predviđeno i plaćeno renoviranje glavne ulice od jedne do druge kapije?

Pitamo vas načelniče Hozane da nam javno odgovorite hoće li općina Jajce dva puta platiti isti posao koji je ionako preskupo plaćen i prvi put?

Hoće li ikada netko imati priliku vidjeti dokumentaciju i dozvole za radove naglavnoj gradskoj ulici?

Hoćete li načelniče Hozane građane Jajca početi dostojno tretirati i javno prikazivati način na koji trošite naš novac?

Također bismo željeli znati tko je uime općine kao investitora vršio nadzor radova i bez čijeg se potpisa nije mogao utvrditi dovršetak radova?

I ono najvažnije, koliko je na kraju koštalo sve ovo što ste radili oko ulice HVH, ako znamo da je Općinsko vijeće u rebalansu proračuna za ovu namjenu izdvojilo 1.100.000,00 KM???

Čekamo na vaš odgovor.

Srdačan pozdrav!

Link na naš prethodni članaka o radovima na ulici H.V. Hrvatinića

https://www.volimjajce.com/opcina-jajce-prvak-bespravne-gradnje-jaka-sda/

Portal Volim jajce je posvećen istini i pravdi. Rukovodimo se željom da građani Jajca imaju pravo znati što to u naše ime radi lokalna vlast. Kako se raspolaže javnim sredstvima koja su i naša, kako se rukovodi materijalnim dobrima općine i našim prirodnim resursima.

Javno pozivamo naše sugrađane i sve dobronamjerne pojedince koji raspolažu podacima o korupciji lokalnih vlasti u Jajcu da nam ih anonimno dostave na e-mail: [email protected] Obećavamo da ćemo te dokaze objaviti bez navođenja izvora, dakle anonimno. Budimo jedinstveni u borbi protiv korupcijske hobotnice koja izjeda tkivo našega grada.

Feed: VolimJajce.com

Povezane vijesti

Novčani dar Općine Jajce za svaku novorođenu bebu u Jajcu – projekt koji traje već sedmu godinu

Glavni Urednik

Odličan nastup naših šahista na Seniorskoj ligi prijateljstva

Glavni Urednik

Čančar: ‘Jajce art’ svrstava nas u kategoriju gradova koji njeguju i razvijaju likovnu umjetnost

Glavni Urednik