Connect with us

Jajce

ŠTO SE DOGAĐA S NJIM, SEBI PREDVIDIO JAKO TUMORNU BUDUĆNOST: “Oni što …

Avatar

Published

on

Otkazana je izvanredna sjednica Predsjedništva BiH na čijem dnevnom redu je trebalo biti glasovanje o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara novog saziva Vijeća ministara BiH.

“Milorad Dodik povukao je zahtjev za održavanje sjednice i rekao da isti neće više upućivati”, potvrdio je novinarima u Sarajevu Bakirov zet.

Komšić je kazao  novinarima nakon što je otkazana sjednica Predsjedništva da se mora naći kompromis. Do jučer nije govorio o kompromisu nego je činio sve da BIH uvede u krizu uvjetujući Srbima što moraju kazati da bi ušli u Vijeće ministara. Iako ga nitko za to nije ovlastio niti ima zakonsku osnovu za blokiranje formiranja Vijeća ministara.

 

Štoviše jasno u zakonu stoji za koliko dana nako popunjavama zastupničkih klupa i uzimanja  mandata Vijeće ministara mora biti formirano.

Komšić, rušitelj Bosne i Hercegovine, koji krši njen Ustav danas se u samoobrani pozvao na Ustav:

S obzirom na to da je politička situacija i da živimo u takvom vremenu da nije važno šta piše Ustav. Da se držimo Ustava i zakona ne bismo ni došli u situaciju da razgovaramo o ANP-u. imali bi mandatara. Ne bih želio da BiH uđe u krizu i uništimo stvari koje su dobre.

Na prošloj sjednici Predasjedništva pokušao sam ići s kompromisom, da varijante koja će omogućiti situaciju gdje niko neće biti poražen ni specijalni pobjednik. U BiH je važno biti pobjednik, što dugoročno gubite to nikoga ne interesuje. Pozivam da nađemo kompromis. Kompromis leži u činjenicama koje trebamo prihvatiti.

– poručio je vidno uznemireni Komšić, nakon što je shvatio da će svojim nadređenima iz Međunarodne zajednice morao pojasniti zašto je BIH doveo u situaciju u koju ju je doveo.

Da se držimo Ustava i zakona ne bi ni došli da pričamo o NATO-u i MAP-u imali bi mandatara ranije

-ponovno je panično ponovio. No Kamera više nije bilo pred njim.

“Ne bih želio da BiH uđe u takvu vrstu krize”, trčao je za kamermanima i ponavljao se. – kazao je Komšić.

Na novinarsko pitanje šta je najgori scenarij nakon ovoga, Komšić je odgovorio:

– Ide NSRS dokle će nas to odvesti. Niko neće biti bolji od svega. Kompromis je ono što već imamo, Trebamo prihvatiti činjenice, to je MAP, tO je NATO. Postoji bojazana da Dodik iskoristi da se pokrene taj plan za diosluciju zemje .

To su neki probali i 1992. godine. Gdje su sad ti? Nađite ih, gdje su, u Hagu i pod zemljom, Ne postoji taj niti se rodio ko može to da uradi. Želim da vjerujem da će se dogovor postići ali se bojim da je ovaj drugi scenario izvjesniji.”

Lijepo je vidjeti da je Komšić svjestan činjenice da je upravo postao rušitelj BIH. I da svoju sudbinu vidi ili pod zemljom ili u Haagu. Doduše Haag ne sudi onima koji krše međunarodne mirovne sporazume nego Beč, al svejedno.

Mnogi Hrvat u BIH, koje Komšić tvrdi da ih predstavlja žele ga vidjeti ili pod zemljom ili u Haagu. To nije sporno. I ovo je prvi put da se Hrvati i Komšić slažu.

Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement