Connect with us

Jajce Online

Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu posje…

Avatar

Published

onStudenti treće godine geografije, smjer turizam i zaštita prirodne sredine uz pratnju prof.dr. Emira Temimovića i dr. Harisa Jahića jučer su u sklopu izvođenja redovite terenske nastave posjetili Jajce. 
Pored posjete prirodnim i kulturnim atraktivnostima studenti su iz prve ruke imali priliku vidjeti na koji način se upravlja turističkom destinacijom u Jajcu te s kojim se izazovima destinacija susreće. Uz pratnju djelatnika Agencije, studentima je bio omogućena besplatna posjeta spomenicima dok su obilazak grada sami studenti pripremili.
Terenska nastava je obavezna studentima ovog studija, koja ima za cilj da upozna studente s kulturno-povijesnim i prirodnim nasljeđem Bosne i Hercegovine, pored toga izvođenjem iste studenti stječu iskustva sintetičkog i analitičkog promišljanja prostora u kojem se nalaze.

Terenska nastava se ove godine izvodi od 15.5. do 27.5. a središte izvođenja nastave koja podrazumijeva posjetu: Konjicu, Jablanici, Uskoplju, Bugojnu, Travniku, Vitezu, Kaknju, Ključu, Sanici, Sanskom Mostu jest Jajce.

 
(agencija-jajce.ba)
Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement