Connect with us

BiH

Suđenje za milionske zloupotrebe u BiH odgođeno jer su se optužene žen…

Avatar

Published

on

Suđenje za milionske zloupotrebe u BiH odgođeno jer su se optužene žen...

Suđenje optuženima za višemilionsku zloupotrebu u vezi s građevinskim zemljištem u Banjoj Luci odgođeno je danas u Okružnom sudu na neodređeno vrijeme i to na zahtjev advokata odbrane.

Suđenje optuženima za višemilionsku zloupotrebu u vezi s građevinskim zemljištem u Banjoj Luci odgođeno je danas u Okružnom sudu na neodređeno vrijeme i to na zahtjev advokata odbrane.

Advokati su tražili medicinsko vještačenje, jer su se u međuvremenu porodile optužene Željka Milinović i Doris Kremenović, pa nije poznato kada će one biti sposobne za nastavak suđenja, prenosi Detektor.ba.

Osim dvije optužene, dijete je u međuvremenu dobio i optuženi Dragan Grulović.

U postupku za višemilionske zloupotrebe položaja sudi se Aleksandru Deuriću, Draganu Gruloviću, Željki Milinović i Doris Kremenović.

Deurić, kao pomoćnik direktora za osnivanje i održavanje katastra nepokretnosti Geodetske uprave Republike Srpske (GU RS), i Grulović, kao šef područne jedinice GU-a Banjaluka, terete se da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Grad Banju Luku za najmanje sedam miliona konvertibilnih maraka (KM).

Deurić i Grulović se terete za zloupotrebe službenog položaja u više predmeta koji su bili u nadležnosti Geodetske uprave RS-a, a među kojima se posebno izdvajaju slučajevi “Građa” i “Naš dom”, gdje je Grad Banja Luka oštećen za milionske iznose.

Klix.ba

Objava Suđenje za milionske zloupotrebe u BiH odgođeno jer su se optužene žene porodile pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement