Connect with us

Jajce Online

sulejman Smajić: Za nas prelazni rok još uvijek nije završen

Avatar

Published

on

Sredinom prošle godine Sulejman Smajić je imenovan za sportskog direktora NK Metalleghe BSI.

Smajić je nogometaš sa veoma bogatom nogometnom karijerom tijekom koje je nosio dres najvećih BiH klubova. U Jajcu je od 2016.godine a igrao je u prošlosti s uspjehom za Zrinjski, Željezničar, Dender, Lokere…

Na vrhuncu nogometne karijere nosio je dres BiH reprezentacije. Logičan slijed bio je njegovo imenovanje na poziciju sportskog direktora Kraljeva.

Nakon bogate igračke karijere stigao je novi izazov. Kako se snalazite?

-Svakako da je prestanak igračke karijere za svakoga ko je od najranijih dječačkih dana fokusiran samo na zeleni teren, na neki način šok. Nisam sebe vidio u trenerskim vodama a zahvaljujući g-dinu Dekiću predsjedniku Kluba koji prpeoznao moje iskustvo i zaposlio me, prestanak aktivnog igranja na mene nije proizveo negativne posljedice. Inače, 2019. godina mi je na neki način bila prekretnica i u sportskom i u privatnom životu. Višegodišnju vezu krunisao sam brakom pa sada imam znatno drugačiju percepciju životnih izazova. Proteklu polusezonu sam se fokusirao na poslove koji su izazovni i koji svakodnevno donose neke novine, pokušavam da ih apsorbujem i nađem najbolje rješenje.

Kakva je razlika između igračke i sadašnje karijere?

-Pa moram naglasiti da je mnogo lakše bilo igrati nego sada. Na terenu donosiš odluke koje mogu biti dobre ili loše ali se većinom brzo zaboravljaju. Pored terena odluke su dugotrajnije, bilo pozitivne ili negativne…Iako sam bio temperamentan i tokom igranja, ipak se sada više nerviram, nekako teže podnosim neuspjeh.

U tijeku je zimski prelazni rok, kakve aktivnosti ste do sada poduzeli i hoće li na Mračaju biti novih imena?

-Ovo je drugi prelazni rok otkako se nalazim na poziciji sportskog direktora. On je svakako specifičniji u odnosu na ljetnji, manje je kvalitetnih nogometaša sa „čistim papirima“. Mislim da je dovođenje Alispahića, Vujice i Vulića, te ostanak Hasanhodžića dobra procjena koja je timski donesena uz konsultacije sa predsjednikom i trenerom. Za nas prelazni rok još uvijek nije završen, tražimo još jedno ili dva kvalitetna pojačanja koja će nam pomoći da proljetne izazove adekvatno prebrodimo.

Zaboravili ste pomenuti još jednog novog igrača na pripremama u Ljubuškom, sebe. Otkuda povratak na zeleni teren?

-Upravo zbog specifičnosti zimskog prelaznog roka koje sam pomenuo i na molbu trenera Beće, priključio sam se trenažnom procesu. Zajedničko mišljenje koje je podržao i predsjednik Dekić, je da u narednoj polusezoni ukoliko bude potrebe, u nekoj adekvatnoj minutaži u skladu sa mojim godinama , svoje iskustvo prenesem i na samom terenu u igri. Naglasio bih da nam je predsjednik u Ljubuškom tradicionalno obezbjedio odlične uvjete za rad, imamo vrhunske domaćine iz Hotela Bigeste i sada je na kompletnom timu da maksimalno ozbiljnim pristupom opravdamo takva ulaganja i povjerenje,“ istakao je na koncu razgovora 35-godišnji Sulejman Smajić koji je protiv Ljubuškog u svom prvom nastupu „na privremenom igračkom radu“ pogodio mrežu protivnika.

 

 

(Metalleghe BSI)

Objava sulejman Smajić: Za nas prelazni rok još uvijek nije završen pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement