Connect with us

BiH

Šumarski inspektor u Brčkom optužen radi primanja mita

Avatar

Published

on

Šumarski inspektor u Brčkom optužen radi primanja mita

BiH

tužilaštvo brčko distrikta

Đuriću se stavlja na teret kako je od osoba koje su bez neophodnih dozvola i procedura vršili sječu drva zahtijevao i uzeo 700 eura, a zatim 500 maraka 18. oktobra prošle godine, kada je uhapšen

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv šumarskog inspektora u Brčkom Duška Đurića (56) zbog sumnje da je kao službena osoba tražio i primao novac da ne bi poduzimao službene radnje iz svoje nadležnosti, doznaje se u srijedu iz Tužilaštvu Distrikta.

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta, Đurić je optužen kako je tokom jula, avgusta te oktobra prošle godine tražio i primao novac da ne obustavlja sječu i transport drvnih sortimenata i ne poduzima druge mjere za koje je ovlašten kao nadležni inspektor u Distriktu.

Đuriću se stavlja na teret kako je od osoba koje su bez neophodnih dozvola i procedura vršili sječu drva zahtijevao i uzeo 700 eura, a zatim 500 maraka 18. oktobra prošle godine, kada je uhapšen.

Nakon što je primjenom posebnih istražnih radnji otkriven, Đurić je lišen slobode u okviru akcije kodnog naziva “Drvosječa”, a več sutradan je predan Tužilaštvu radi daljnjeg kaznenog progona. Tužilaštvo je, nakon pritvaranja osumnjičenog nastavilo istragu protiv njega, koju je ubrzo i okončalo podizanjem optužnice za krivično djelo primanja dara i drugih oblika koristi.

Za ovo kazneno djelo zaprijećena je kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina, a optužnica je pred Osnovnim sudom u cijelosti potvrđena, navodi se u priopćenju.

Fokus.ba

Objava Šumarski inspektor u Brčkom optužen radi primanja mita pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement