Connect with us

Jajce Online

Sušić: U Rumuniju se vraćam iduće sedmice, sve ekipe bit će u hotelima do kraja sezone

Avatar

Published

on

Mateo Sušić, nogometaš rumunskog Cluja, gotovo mjesec i pol dana boravi u karantinu u svojoj Hercegovini.

Mateo Sušić, nogometaš rumunskog Cluja, gotovo mjesec i pol dana boravi u karantinu u svojoj Hercegovini.

Pandemija je i njega natjerala da se vrati u rodni kraj kako bi u krugu porodice proveo vrijeme koje nas je sve odvojilo od normalnog načina života. Kaže kako marljivo trenira, koliko je to moguće, kako bi spremno dočekao nastavak sezone.

Već sam od 20. marta doma. Po povratku iz Rumunjske prošao sam sve procedure, u izolaciji sam bio 21 dan. Nakon toga bar sam mogao otići do trgovine. Bio sam u krugu obitelji i čuvao se kao i većina ljudi diljem svijeta” kaže Sušić za hercegovina.info.

Kakva je komunikacija s klubom?

“Dobio sam poseban program za treniranje. Ponedjeljak, srijeda i petak je trčanje kondicija, a utorak, četvrtak i subota su za vježbe snage i stabilizacije. Pripremam se koliko je to moguće održim formu.”

Kada je planiran povratak za Rumunjsku?

Kako sada stvari stoje već iduće sedmice. I tamo po dolasku ponovno moram u samoizolaciju”, ističe Sušić koji kaže da bi sredinom maja trebale početi pripreme za nastavak prvenstva

S treninzima bi trebali početi 18. maja, dok bi prvenstvo trebalo krenuti početkom juna, mislim da će to biti 5. juna. Plan za sve momčadi u Rumunjskoj je da budu zatvorene u hotelu, neka dva mjeseca dok traju pripreme i samo prvenstvo. Znači imat ćemo samo relaciju hotel-trening-utakmice dok se situacija u potpunosti ne smiri”, kazao je Mateo Sušić u razgovoru za hercegovina.info.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Sušić: U Rumuniju se vraćam iduće sedmice, sve ekipe bit će u hotelima do kraja sezone pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement