18.1 C
Jajce
Utorak, 28 rujna, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Sutra diskusija ‘Naši razgovori’ u Jajcu

Diskusija „Naši razgovori“, na temu „Koliko aktivizam mladih doprinosi izgradnji razumijevanja i povjerenja – Uloga lokalnih vlasti“ biće održana u sali Doma Kulture u Jajcu, 16. septembra. 2021. godine, s početkom u 11 sati.

Moderator „Naših razgovora“ bit će Vehid Šehić, Predsjednik Foruma građana Tuzle. Uvodničar „Naših razgovora“ bit će Samir Agić, omladinski aktivista, COD Jajce. Dobrodošlicu u ime Općine Jajce poželjet će Edin Hozan, načelnik Općine Jajce i Josip Topić, Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce.

Očekuje se učešće predstavnika/ca lokalnih vlasti, civilnog društva, aktivista, medija, prosvjetnih radnika, studenata i vjerskih zajednica s područja općine Jajce.

Cilj „Naših razgovora“ je afirmisati aktivizam mladih u lokalnoj zajednici koji nastoje svojim akcijama poboljšati kvalitet života u oblasti kulture, zaštite životne sredine, ekonomskog i socijalnog položaja mladih, ali i pružiti mogućnost građanima da kroz otvoren i iskren dijalog, na objektivan način, počnu razumijevati sadašnjost, kako bi naš život bio sadržajniji i humaniji u budućnosti.

Ovom temom se želi razgovarati o položaju mladih u lokalnoj zajednici, njihovom aktivizmu, te nastojati doći do odgovora i dobiti mišljenja učesnika šta je to potrebno učiniti kako bi se smanjio trend njihovog odlaska, koliko vlasti na lokalnom nivou podržavaju i razumijevaju aktivizam mladih i kakav je njihov odnos prema njihovim aktivnostima, te poticati organizacije civilnog društva da ostvaruju saradnju s organizacijama iz susjednih općina i šire kako bi se doprinijelo izgradnji razumijevanja i povjerenja među građanima, te stvorio ambijent za kreiranje zajedničkih politika.

„Naši razgovori“ dio su projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) „PRO-Budućnost“, koji implementira Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Forumom građana Tuzle, Institutom za razvoj mladih Kult, Caritasom BiH, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

The post Sutra diskusija ‘Naši razgovori’ u Jajcu appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Prudnjikov: Nisam iznenađen što ruski klubovi nisu željeli Edina Džeku

Jajce Online

Zrak u Sarajevu je i večeras opasan, izbjegavajte boravak na otvorenom

Jajce Online

Veliki uspjeh: Adel Husić sedmi na svjetskom prvenstvu frizera

Jajce Online