Connect with us

Jajce

Sutra dženaza Ilhani Krak u Barevu

Avatar

Published

on

Nakon tragične nesreće Mande Sivonjić (37), naš grad ponovo je okovan tugom. Šok i nevjerica zavladala je jučer u poslijepodnevnim satima među stanovnicima mjesta Barevo, koje se nalazi u općini Jajce, nakon što se proširila vijest o nesretnoj smrti 25-godišnje djevojke Ilhane Krak.

-Možemo potvrditi da su naši službenici u nedjelju u poslijepodnevnim satima zabilježili događaj samoubistva u kojem je vješanjem život oduzela 25-godišnja djevojka Ilhana Krak – rekao je Bare Pršlja, načelnik PU Jajce.

Komšije su je, kako svjedoče, također posljednji put vidjeli jučer u jutarnjim satima kako odlazi u trgovinu, no ponašala se uobičajeno i ničim nije odavala da nešto nije u redu i da bi mogla počiniti tako strašan čin.

Motivi zbog čega se ova mlada djevojka ubila ostali su nejasni, jer svojim ponašanjem nije ukazivala da bi se mogla odlučiti na tragičan čin. Komšije i prijatelji su za Ilhanu imali samo riječi hvale. Kažu da je bila izrazito lijepa, pametna i radišna, ali i povučena djevojka. Ničim nije odavala da ima bilo kakvih problema.

O navedenom događaju je upoznat kantonalni tužilac, a potrebne mjere na kompletiranju događaja poduzeli su policijski službenici OKP PU Jajce.

Prošla edukaciju

Krajem 2015. godine  Centar za socijalni rad Jajce i Socijalno – edukativni centar počeli su provođenje javno važećeg programa „Osposobljavanja za pružanje podrške i asistencije osobama s intelektualnim teškoćama“ na području općine Jajce. Jedna od 22 polaznika ove šestomjesečne edukacije bila je i tragično nastradala Ilhana Krak.

Sutra dženaza

Dženaza-namaz tragično nastradale djevojke bit će obavljena sutra, 10. septembra 2019. godine poslije ikindije-namaza (17 sati) u Barevu.

Našoj sugrađanki neka je vječni rahmet, a porodici i prijateljima sabur.

 

 

(Jajce Online)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement