Connect with us

BiH

Sutra odluka o zabrani poskupljenja osnovnih životnih namirnica u FBiH

Avatar

Published

on

Sutra odluka o zabrani poskupljenja osnovnih životnih namirnica u FBiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine sutra bi trebala donijeti odluku o zabrani poskupljenja osnovnih životnih namirnica u vrijeme borbe sa pandemijom koronavirusa.

“Pozivam na odgovornost da se ne povećavaju cijene namirnica. Kontrolisali smo apoteke, a bili smo i u kontrolama tržnih centara. Federalno ministarstvo trgovine sutra će predložiti odluku o kontroli cijena sa datumom 5. mart”, rekao je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Prema prijedlogu, koji će najvjerovatnije biti usvojen, one cijene koje su zatečene 5. marta moraju ostati na snazi.

Riječ je o namirnicama kao što su mlijeko, braško, šećer, ulje, žitarice, jaja, sol, riža, tjestenina, margarin, mesne i riblje konzerve, svježe meso, riba, hrana za dojenčad i pelene, higijenski ulošci, voda za piće, dijetski proizvodi, deterdženti, sapun, pasta za zube, zaštitna odjeća i obuća, hirurške maske i posteljno rublje.

Sličnu odluku je donijela i Vlada Republike Hrvatske koja je prodavačima zabranila promjenu cijena osnovnih životnih namirnica kako bi se spriječilo profiterstvo u vrijeme krize.

Podsjećamo, sutra će biti održana 214. tematska sjednica Vlade Federacije BiH, u proširenom sastavu, radi upoznavanja sa stanjem u Federaciji BiH i prijedlogom za poduzimanje mjera i aktivnosti radi zaštite stanovništva i ublažavanja posljedica uticaja globalne pandemije koronavisursa (CODIV -19) na ekonomiju u Federaciji BiH.

 

 

(Klix)

Objava Sutra odluka o zabrani poskupljenja osnovnih životnih namirnica u FBiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement