Connect with us

Jajce Online

Sutra počinje 13. Festival duhovne poezije i muzike ‘Plivske omahe’

Avatar

Published

onJajce će u periodu od 24. do 30. aprila/travnja biti domaćin 13. Festivala duhovne poezije i muzike „Plivske omahe – bosanskohercegovačko višeglasje“.
Ovogodišnji Festival svojim posjetiocima pružit će priliku da uživaju u raznovrsnim sadržajima kao što su izložbe, promocije, predavanja, književne večeri, koncerti i predstave.
Festival Plivske omahe je manifestacija zasnovana na ideji poticanja i promoviranja suživota različitih vjerskih i nacionalnih zajednica na području naše općine.
Kamen temeljac ovog Festivala jeste kulturološki dijalog koji kroz duhovnu glazbu, folklor, običaje, književne večeri, okrugle stolove… evocira građansku svijest u našem društvu. Poseban akcent stavljamo na upoznavanje mlađih naraštaja s bogatstvom različitosti
Ono što je bitno napomenuti jesu zajednički nastupi zborova/osoba različitih nacionalnih pripadnosti, i sadržaji kreirani na način da učimo i saznajemo ono što (ni)smo znali o vjeri, tradiciji i običajima jedni drugih kako bismo se međusobno više uvažavali i poštivali.
 
PROGRAM:

 
 
(Jajce Online)
 
Objava Sutra počinje 13. Festival duhovne poezije i muzike ‘Plivske omahe’ pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement