Connect with us

BiH

SVEČANA ZAVRŠNICA HRVATSKOG PROLJEĆA SREDIŠNJE BOSNE U JAJCU

Avatar

Published

on

Hrvatsko proljeće Središnje Bosne se ove godine održava u 15 općina županija Središnje Bosne i Zeničko-dobojske, a od ove godine po prvi puta i u Sarajevu, glavnom gradu naše zemlje. U bogatom i sadržajnom festivalskom programu koji je trajao više od dva mjeseca, organizatori su publici priredili brojne događaje iz kulture i umjetnosti, promocije knjiga mladih autora, kreativne radionice iz tradicionalne kulture i baštine.

Svečana završnica u Jajcu započela je izložbom Društva hrvatskih likovnih umjetnika FBiH pod nazivom ”Proljetni salon” u Domu Kulture koju su moderirali mr. Megi Kunštek, prof. Ana Šimić i prof. Boris Ladan.

Nakon izložbe su predstavnici OO HDZ BiH Jajce, OO Mladeži HDZ BiH Jajce i ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB položili vijenac i upalili svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima, nakon čega je uslijedio svečani koncert na platou ispred Katakombi.

U uvodnom dijelu programa nazočne su pozdravili: predsjednica OO Mladeži HDZ BiH Jajce Ella Bojčetić, predsjednik OO HDZ BiH Jajce i predsjedatelj OV-a Jajce Ivo Šimunović i predsjednik ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB Dario Plavčić koji je ujedno i zatvorio ovogodišnju manifestaciju „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne 2019.“

U ugodnoj večeri i jedinstvenom ambijentu nacionalnih spomenika, publika je uživala u izvedbama VS ”Ivančice i prijatelji” iz Busovače, Apparenza Acoustic Band iz Novog Travnika i jajački KUD ”Prijatelji”.

Svrha ove manifestacije jeste konstantno posvješćivanje o važnosti očuvanja tradicije, kulturnog nasljeđa i vjere. Posebno u ovim teškim vremenima za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Organizatori i partneri Hrvatsko proljeće Središnje Bosne će nastojati i sljedeće godine organizirati ovu kulturnu manifestaciju koja je postala simbolom hrvatskog naroda u Središnjoj Bosni. Ako zaboravimo tko smo i odakle potječemo, nestajemo u svojoj jedinstvenosti, te zapravo gubimo sebe. Neka stoga,Hrvatsko proljeće Središnje Bosne bude naš stalni podsjetnik identiteta, škrinja kulturnog nasljeđa i način interpretacije hrvatske narodnosti Hrvata iz Bosne i Hercegovine.

 

(volimjajce.com)

Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement