Connect with us

Jajce

Svečano otvaranje 9. BH Telecom Sportskih igara mladih u Jajcu

Avatar

Published

on

Danas je u Velikoj sali Općine Jajce održana press konferencija povodom svečanog otvorenja devetih BH Telecom Sportskih igara mladih u Jajcu. Kako je naglasila Ena Jažić-Šurković PR menadžerica Igara održavanju manifestacije prethodilo je prvo prošlogodišnje takmičenje za najmlađe “Između dvije vatre” nakon čega su uslijedili i konačni dogovori za održavanje takmičenja u Jajcu koje će se održati dva dana 12. i 13. lipnja gdje će učešće uzeti jajački osnovci i srednjoškolci. Sportske igre mladih održat će se u Sportskoj dvorani Jajce s početkom u 12 sati kada će baklju igara zapaliti 4 najbolja jajačka učenika iz četiri škole.

-Već duže vremena priželjkivao sam da se ovakva manifestacija desi i u našem gradu. Riječ je o sportskom natjecanju za mlade gdje se promovira zdrav život, druženje, solidarnost i sve pozitivne stvari koje će našoj djeci, nadam se biti poticaj za dalje i aktivnije bavljenje sportom. – rekao je načelnik Općine Jajce, Edin Hozan.

-Jako mi je drago da je došlo do suradnje našeg tima i Općine Jajce i da će se pored mnogih gradova Igre održati i u ‘Kraljevskom gradu Jajcu’. Za sve Jajčane ovom prilikom pripremili smo i poklon, besplatan koncert popularne Crvene Jabuke koji će se održati na terenu iznad Gradske sportske dvorane u 21 sat.- rekla je Jažić-Šurković.

Sportske Igre mladih održavaju se u 38 BiH gradova i organiziraju najveću zabavu za djevojčice i dječake iz čitave Bosne i Hercegovine.

Prihvaćanjem pokroviteljstva ove manifestacije, Općina Jajce se pridružila Zagrebu i Novom Sadu, kao regionalnim centrima otvaranja Sportskih igara mladih.

Mali sportaši će imati priliku natjecati se u deset sportskih disciplina: nogometu, rukometu, košarci, tenisu, stolnom tenisu, odbojci, atletici, odbojci na pijesku, šahu te igri ‘između dvije vatre’, i to u dvije starosne kategorije: 2004. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi. U 2019. godini, Igre nastavljaju projekt “Fer igra za fer djetinjstvo” u suradnji s Košarkaškim savezom BiH, te uz financijsku podršku USAID-a, a koji ima za cilj širenje prijateljstva i tolerancije među najmlađim sugrađanima.

Karakteristika Sportskih igara mladih jeste da su potpuno besplatne i da se svako može “igrati”.

Kroz zabavno-edukativne radionice pod nazivom „Moja sportska priča“, djevojčice i dječaci iz Bosne i Hercegovine će imati priliku upoznati prijatelje i ambasadore Igara, poslušati njihova dosadašnja sportska iskustva te saznati sve što ih interesira o njihovim sportskim uzorima. Posebna pažnja će biti posvećena animiranju što većeg broja djevojčica da se bave sportom i rušenju predrasuda o „muškim sportovima“ kroz radionice „Moja uspješna priča“ s poznatim BiH sportašicama. Specijalni partner Igara i ove godine je Olimpijski komitet BiH koji kroz Igre promovira sportska i olimpijska načela, ali i zdrav način života, saopćili su organizatori.

Igre su u proteklih osam godina okupile 264.850 mališana iz gotovo svih krajeva Bosne i Hercegovine. I u 2019. godini, nakon regionalnih natjecanja, najbolje ekipe i pojedinci širom BIH, sudjelovat će na petodnevnom, finalnom takmičenju u Sarajevu, a pobjednici finala branit će boje naše države na međunarodnom finalu Igara u Splitu.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog komiteta BiH. Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života, kao što su Sir Dave Richards, Ivica Osim, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, Edin Džeko, Džanan Musa, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Vedad Ibišević te mnogi drugi.

Održavanjem Igara 12.lipnja obilježit će se i kraj školske godine čemu se raduju svi učenici, ali i prosvjetni radnici koji će uskoro na zasluženi godišnji odmor.

 

(jajcepress)

Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement