Connect with us

Jajce

Svečano potpisani ugovori o stipendiranju studenata (FOTO)

Avatar

Published

on

Danas su u Jajcu svečano potpisani Ugovori o stipendiranju studenata koji su po konkursu Općine Jajce ostvarili pravo na stipendiju za školsku 2018/2019. godinu. Ugovore o stipendiranju sa studentima potpisao je načelnik Općine Jajce Edin Hozan.

Već 14 godina Općina Jajce iz Budžeta izdvaja sredstva za stipendiranje dobrih i uspješnih studenata s područja općine Jajce.

Do sada je, u prethodnih 13 godina, za stipendiranje đaka i studenata iz budžeta Općine Jajce izdvojeno gotovo 2 miliona KM.

Pravo na stipendiju po osnovu ocjena ostvarili su i učenici generacije, studenti prve godine, a Općina Jajce posebno je ponosna na studente koji kontinuirano, iz godine u godinu ostvaruju visok prosjek ocjena.

Uz iskrene čestitke stipendistima i roditeljima studenata, načelnik Općine Jajce Edin Hozan, istakao je da je ovo jedan od važnijih događaja za grad Jajce, jer je obrazovanje i sticanje znanja najvažnije.

-Meni je zadovoljstvo da na ovaj način Općina Jajce može pomoći našoj djeci da lakše prođu kroz period studiranja. Čestitam svima vama, posebno našim studentima koji se trude i ostvaruju dobre rezultate. Ono što najviše želim jeste da većina naše djece ostane u Bosni i Hercegovini i ovdje u Jajcu i svojim znanjem pomognu u razvoju naše zemlje i našeg grada. Želim istaći da Vam svima Općina Jajce otvara mogućnost obavljanja volonterskog staža po završetku fakultetskog obrazovanja. Također, kroz različite projekte podrške mladima želimo pomoći da ostanete u ovom gradu i razvijete svoje ideje“, naglasio je načelnik Hozan i mladim Jajčanima, budućim ljekarima, inžinjerima, pravnicima, arhitektima, profesorima, ekonomistima, novinarima, sociolozima, nastavnicima te poželio uspjeh u nastavku školovanja.

Stipendiju u iznosu od po 100 KM mjesečno, za deset školskih mjeseci, ostvarili su studenti koji studiraju na jednom od fakulteta na Univerzitetima u Bosni i Hercegovini, ali i izvan granica naše zemlje.

Među stipendistima su i oni s visokim prosjekom ocjena: studentice II godine Tanja Ladan, prosjek 4,55, studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Antea Ljubez, prosječna ocjena 9,25, studentica Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Belma Dervišić prosjek ocjena, 9,67, studentica III godine Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banja Luci, Nikolina Topić, također visok prosjek 4,67, studentica III godine Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Jasmina Smajlović, studentica IV godine, s prosjekom 8,7 na Fakultetu zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu, Alisa Tatarević, prosjek 8,73, studentica IV godine Medicinskog fakulteta – Zdravstvena njega Univerziteta u Banja Luci, Lea Pipunić studentica IV godine Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu s prosjekom od 4,29, Amanda Čavar studentica V godine s visokim prosjekom ocjena od 4,70 na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i Matea Ladan, prosjek 4,06, studentica V godine Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Pravo na stipendiju po osnovu ocjena ostvarili su i učenici generacije i učenici s prosjekom 5,0, studenti prve godine Lamija Agić, Medicinski fakultet Univerziteta u Zenici, Lejla Hodžić, Fakultet informacijskih tehnologija Univerziteta u Mostaru, Ivona Spajić, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu i Vernesa Žužić, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Stipendistima Općine Jajce stipendije će biti uplaćene u cjelokupnom iznosu od po 1.000 KM.

 

 

 

(opcina jajce/Jajce Online)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement