Connect with us

Jajce Online

Szekszard u bojama KK ‘Vodopad’

Avatar

Published

on

Nakon što su naši košarkaši jučer u podnevnim satima stigli u grad Szekszard u Mađarskoj slijedilo je prvo smještanje u hotel, odmor te odazak na bazene, gdje su članovi kluba odmarali te napunili baterije za sutrašnji dan. Navečer je slijedila večera te šetnja gradom.

Danas je kolektiv već od ranih utarnjih sati bio aktivan. Na rasporedu je prvo bio zajednički doručak, a nakon doručka ponovo odlazak na bazene kao dio teambuildinga te relaksacije. U 13h su se zajedno sa svojim prijateljima iz Szekszarda sastali na ručku.

U 15.30h slijedilo je odigravanje prvih prijateljskih kontrolnih utakmica.
Prva na rasporedu je bila utakmica U12 selekcije a snage smo odmjerili sa ekipom FKSE “Ase” Vegyes. Odlična utakmica najmlađih košarkaša od prvog zvižduka.

Timska igra sa obje strane, odlična atmosfera i prije svega fair-play preovladavali su na parketu, a neizvjesnoti nije izostajalo. Zanimljiva košarkaška predstava završena je rezultatom 84:83 u korist domaćina, uprkos odličnoj i hrabroj igri naše ekipe. Čestitke !

Drugu utakmicu su odigrale U14 selekcije našeg kluba te domaćina, košarkaškog kluba “Szekszard”. Kao i uvijek, jedna posebna utakmica protiv naših prijatelja Mađara, protekla je u sjajnom raspoloženju. I jedni i drugi pokazali su veliku želju za pobjedom i dokazivanjem, ali ipak je kvalitetnija bila naša selekcija, pružavši odličnu igru tokom sve četiri dionice. Na kraju zaslužena pobjeda rezultatom 18:82.

A moramo napomenuti da su svi naši košarkaši nastupili u današnjim utakmicama te svi dali svoj doprinos ekipi. Atmosfera i podrška su bili na zavidnom nivou – SVI KAO JEDAN.

Hvala domaćinima na fer i korektnom ponašanju.

Naredna tri dana planirana su za odigravanje utakmica protiv selekcija iz grada Bonyhad, kupanja na bazenima, te obilazak gradova Pečaj i Budimpešta. U petak navečer biće upriličena svečana večera na kojoj će se naći članovi našeg kolektiva te naši prijatelji i ljudi bez kojih ovo sve ne bi bilo moguće.

Veliki pozdrav iz sunčanog Szekszarda od kolektiva KK “Vodopad” Jajce.

 

 

(kk vodopad)

Objava Szekszard u bojama KK ‘Vodopad’ pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement