Connect with us

BiH

Taksistu pretukli jer nisu imali da plate

Avatar

Published

on 
Mile Dobrijević (43), vozač banjalučkog “Bel taksija”, rekao nam je da su ga danas pretukla dva mladića, od kojih se odbranio suzavcem.
Za napad su, kako saznajemo, osumnjičeni Milan Malić i Boris Zorić. Incidentu je, kako kaže Dobrijević, prethodio poziv u 8.40 da dođe kod jednog kafića pod Starčevicom. Tu su mladići sjeli u njegovo vozilo, reno senik, i rekli mu da vozi.  Zaključio je da su bili pijani.
“Jurili su neke ljude koji su bili u ford fijesti, a s kojima su, navodno, prethodno imali određene probleme. Ja sam to vozilo pratio sve do semafora na Bulevaru vojvode Živojina Mišića. Taj auto je prošao, a mene je uhvatilo crveno svjetlo te sam ostao. Tad je došlo do svađe. Ja sam im rekao da ne mogu dalje ići”, priča Dobrijević u izjavi za “Nezavisne”.

Shvativši da bi moglo doći do problema, ovaj taksista je, kako kaže, tada odvezao pojas. Još ih je, kako je izjavio, pitao da li imaju novac da plate vožnju, a oni su rekli da nemaju.
“Dolazeći kod studentskog kampusa vidio sam desetak radnika kod kapije i namotao prema njima, te mladićima rekao da napuste vozilo. Oni su se tome usprotivili, te počeli da mi psuju majku i da me udaraju”, naglašava Dobrijević.
Tada je on, kako napominje, iskočio iz vozila, zgrabivši pritom lijevom rukom suzavac. Njime je poprskao napadače, a zatim zatvorio vrata.
“Jedan, kojeg suzavac nije poprskao, uspio je odmah izaći iz vozila. Imali su dvije flaše malog piva kod sebe i počeli su da me gađaju. Jednu flašu sam uspio blokirati, a druga me udarila u glavu. Imam dvije kopče na glavi”, naglasio je Dobrijević.
Tu su ga, kako je prijavio taksista, udarali i po stomaku, rebrima, rukama… Niko mu, kaže, nije pritekao u pomoć iako je sa strane stajalo desetak ljudi.
“Govorio sam: ‘Upomoć, pomozite’, ali niko ništa nije učinio. Bojeći se spreja, koji sam povremeno dizao, oni su odustali, te su prešli put i prišli obližnjem tržnom centru. Tu su iščupali čovjeka iz auta i oteli vozilo, ali ih je policija, koja je pristigla, uhvatila. Auto na kraju nisu uspjeli oteti”, naglašava Dobrijević.
Iz Policijske uprave Banjaluka naveli su da im je ovaj događaj prijavljen u petak u 8.55, kada je operativno dežurstvo zaprimilo prijavu da je u Bulevaru vojvode Petra Bojovića došlo do fizičkog obračuna između tri lica.
“Tamo su policajci zatekli M.D., M.M. i B.Z. Utvrđeno je  da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela. Protiv osumnjičenih za napad biće podnesena prekršajna prijava”, naveli su iz policije.
 
 
 
(nezavisne)


The post Taksistu pretukli jer nisu imali da plate appeared first on Jajce-Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement